„The Off-Season” al lui J. Cole a înregistrat cea mai bună săptămână de vânzări în SUA anul acesta pentru un album hip-hop şi a debutat pe primul loc în topul Billboard 200.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Albumul a fost vândut în Statele Unite în 282.000 de unităţi, în săptămâna încheiată pe 20 mai, potrivit MRC Data.

În rândul tuturor apariţiilor muzicale de anul acesta, „The Off-Season” a înregistrat cea mai bună săptămână de streaming.

Piesele de pe disc au fost accesate online de 325,05 milioane de ori.

În ceea ce priveşte totalul unităţilor vândute, „The Off-Season” a avut cea mai bună săptămână de anul acesta pentru un album hip-hop şi a doua cea mai bună săptămână a unui album din orice gen muzical, după „Fearless (Taylor’s Version)” al lui Taylor Swift, care a fost vândut în 291.000 de unităţi, în prima sa săptămână de top din aprilie.

Acesta este al şaselea album al lui J. Cole care a debutat în fruntea Billboard 200, după „KOD” (2018), „4 Your Eyez Only” (2016), „2014 Forest Hills Drive” (2014), „Born Sinner” (2013) şi „Cole World: The Sideline Story” (2011). Dintre materialele de studio, „Born Sinner” nu a ajuns în această poziţie, el debutând pe locul secund şi urcând apoi în fruntea clasamentului. Doar albumul „Forest Hills Drive: Live” (2016) nu s-a clasat între primele din top, ajungând pe locul 71.

„Beam Me Up Scotty”, mixtape a lui Nicki Minaj, a debutat pe locul al doilea în actualul top, cu 80.000 de unităţi vândute. Este al cincilea material al cântăreţei care ocupă un loc în top 5 al Billboard 200.

Rapperul Moneybagg Yo şi „A Gangsta’s Pain” au coborât două locuri în top, până pe trei, după ce albumul a fost vândut în 55.000 de unităţi în a patra săptămână de la apariţie.

Două locuri a pierdut şi Morgan Wallen cu „Dangerous: The Double Album”, vândut în 53.000 de unităţi în a 19-a săptămână.

„Future Nostalgia” al cântăreţei Dua Lipa s-a menţinut pe locul al cincilea, cu 41.000 de unităţi vândute în a 59-a săptămână de la lansare.

Pe locul al şaselea a debutat proiectul de coveruri blues „Delta Kream” al grupului The Black Keys, cu 35.000 de unităţi vândute. Justin Bieber şi „Justice” au coborât trei locuri, până pe şapte, cu 34.000 de unităţi vândute, iar DJ Khaled şi „Khaled Khaled” au pierdut patru poziţii, clasându-se pe opt, cu 32.000 de unităţi vândute.

„Where Have You Gone” al cântăreţului country Alan Jackson a debutat pe locul al nouălea, cu puţin sub 32.000 de unităţi vândute, iar „Shoot for the Stars Aim for the Moon” al rapperului Pop Smoke a coborât două poziţii, până pe zece, cu 30.000 de unităţi vândute.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multimetric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de accesări sunt egale cu un album; accesările audio şi video on-demand).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.