„The Human Voice”, scurtmetrajul lui Pedro Almodóvar ce o are ca protagonistă pe Tilda Swinton, şi „Three Floors/ Tre piani”, cel mai recent lungmetraj al cineastului italian Nanni Moretti, se numără între producţiile pe care Independenţa Film şi-a propus să le distribuie în România anul viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„The Human Voice”, primul film de limbă engleză al celebrului cineast spaniol Pedro Almodóvar, a fost filmat şi editat în timp record după încheierea perioadei de izolare impusă în pandemie şi, ulterior, a fost prezentat la Festivalul de la Veneţia. Actriţa britanică Tilda Swinton este protagonista acestui scurtmetraj, bazat pe piesa de teatru omonimă a poetului şi dramaturgului francez Jean Cocteau.

Un alt titlu de pe lista distribuitorului este „Undine”, cel mai nou film al regizorului german Christian Petzold, un basm romantic modern cu elemente supranaturale, care o are în rolul principal pe Paula Beer, câştigătoare a premiului pentru cea mai bună actriţă la Berlinala 2020 pentru acest rol. „Undine” este nominalizat la premiile Academiei Europene de Film, care vor fi acordate săptămâna aceasta.

„La finalul unui an cu multe premiere amânate sau anulate, privim cu optimism către 2021, când sperăm că vom reuşi să lansăm atât o parte din titlurile amânate, cât şi filme noi, care momentan au avut premiere doar în ţările de origine sau în cadrul unor festivaluri”, a transmis într-un comunicat Antoine Bagnaninchi, director Independenţa Film.

Compania are în vedere pentru prima jumătate a anului lansarea a două producţii italiene, „Gli anni più belli” a lui Gabriele Muccino, o poveste despre dragoste şi prietenie care se întinde de-a lungul a 40 de ani şi care îl are în rolul principal pe Pierfrancesco Favino, şi „Nowhere Special” a lui Uberto Pasolini, o emoţionantă dramă socială în limba engleză, care a avut premiera la Veneţia 2020, precum şi „Persian Lessons” a regizorului ucrainean Vadim Perelman, o tragi-comedie absurdă despre Holocaust.

Acestora li se vor adăuga filme precum „Tre piani” al lui Nanni Moretti, care este aşteptat să aibă premiera la unul dintre festivalurile mari, şi „Mandibules”, comedia franco-belgiană a lui Quentin Dupieux, care a avut premiera la Veneţia anul acesta.

În aşteptarea redeschiderii cinematografelor, pe contul Vimeo al Independenţa Film pot fi vizionate peste 40 de titluri din portofoliul casei de distribuţie, printre cele mai noi filme adăugate regăsindu-se „Maradona by Kusturica” (r. Emir Kusturica), „Lazzaro Felice” (r. Alice Rorhwacher) şi „Cyrano, mon amour” (r. Alexis Michalik).

„La Belle Epoque” (r. Nicolas Bedos) şi „Sorry We Missed You” (r. Ken Loach), două dintre filmele lansate pe marile ecrane în acest an, „A Separation” (r. Asghar Farhadi), câştigător al premiului pentru cel mai bun film străin la Oscar 2012, „Welcome to New York”, controversatul film al lui Abel Ferrara, cu Gérard Depardieu şi Jacqueline Bisset, „Only God Forgives”, cea de-a doua colaborare a regizorului Nicolas Winding Refn cu actorul Ryan Gosling, „The House That Jack Built”, thrillerul psihologic al lui Lars von Trier, şi „Golden Glove”, thrillerul şocant al lui Fatih Akin sunt câteva dintre titlurile ce urmează a fi disponibile online în luna decembrie pe contul Vimeo. Costul unui bilet pentru un film este de 3 dolari, iar utilizatorul poate viziona filmul într-un interval de două zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.