Teatrul Old Vic a anunţat că a primit 20 de plângeri la adresa comportamentului inadecvat al lui Kevin Spacey, care a fost director artistic al instituţiei între anii 2004 şi 2015, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reclamanţii au spus că s-au simţit „neputincioşi” să anunţe, adăugând că „el acţiona cu suficientă răspundere”.

Teatrul londonez şi-a cerut scuze pentru că a fost incapabil să creeze un mediu sau o cultură în care oamenii să poată vorbi liber şi spune că va schimba acest lucru.

Anunţul reprezentanţilor Old Vic vine după recentele acuzaţii de hărţuire sexuală şi comportament indecent aduse actorului dublu premiat cu Oscar.

Teatrul a efectuat o anchetă independentă şi a aflat că faima şi statutul lui Spacey în instituţie i-ar fi împiedicat pe oameni, în special tinerii actori, să se simtă liberi să vorbească despre comportamentul lui sau să caute ajutor. Investigaţia continuă, în ideea ca mai mulţi oameni să facă dezvăluiri, dacă doresc.

Trei dintre reclamanţi au anunţat Old Vic că au contactat poliţia. Cu excepţia a două mărturii, legate de acţiuni care ar fi avut loc în 2009, toate celelalte - susţin reclamanţii - au avut loc între 1995 şi 2013.

Niciunul dintre ei nu a acuzat vreun act de agresiune sexuală. Acuzaţiile au venit din partea a 20 de persoane, dintre care 16 - foşti angajaţi, toţi fiind bărbaţi.

Kevin Spacey a fost invitat să participe la investigaţia Old Vic, însă actorul nu a dt curs acesteia.

„Toată lumea este îndreptăţită să muncească într-un mediu departe de hărţuiri şi intimidare. Old Vic se află acum într-un proces de vindecare şi de prevenire”, au transmis reprezentanţii teatrului.

La finalul lunii octombrie, actorul Anthony Rapp, cunoscut din serialul „Star Trek: Discovery”, l-a acuzat pe Kevin Spacey că l-a „sedus” când el avea vârsta de 14 ani. El a publicat un mesaj pe reţelele de socializare în care dezvăluia că actorul Kevin Spacey l-a hărţuit sexual la o petrecere care a avut loc în 1986. În aceeaşi zi, Spacey a răspuns cu un mesaj de scuze şi a anunţat că de mai mulţi ani a ales să trăiasca viaţa ca un bărbat homosexual. El a precizat că nu îşi aminteşte incidentul.

De asemenea, actorul mexican Roberto Cavazos şi regizorul american Tony Montana îl acuză pe Kevin Spacey de hărţuire sexuală. La fel şi alţi doi bărbaţi. Ei susţin că actorul i-a atins fără consimţirea lor şi că a avut un comportament nepotrivit.

Compania Netflix (NFLX.O) a transmis că este „foarte alarmată” în urma acuzaţiilor aduse lui Spacey şi că sezonul al şaselea al serialului „House of Cards”, în care el joacă rolul principal, va fi şi ultimul. Producţia celui de-al şaselea sezon a fost oprită „până la noi ordine”.

International TV Academy a anunţat apoi că îi retrage actorului Kevin Spacey premiul onorific International Emmy Founders, pe care el urma să îl primească la gala din 22 noiembrie.

Reprezentanţii teatrului Old Vic din Londra, unde Kevin Spacey a lucrat timp de 11 ani, au transmis că au fost „consternaţi” de acuzaţii. Instituţia veche de 200 de ani i-a îndemnat pe toţi cei care au legătură cu Old Vic să facă dezvăluiri, garantând confidenţialitatea.

Mai multe acuzaţii de hărţuire au venit apoi la adresa lui Kevin Spacey, care a anunţat că vrea să urmeze un tratament.

Compania care îl reprezenta pe Kevin Spacey, CAA, a încetat colaborarea cu el.

Scotland Yard a început o investigaţie în legătură cu acuzaţiile de hărţuire sexuală aduse lui Kevin Spacey de un tânăr britanic aspirant la actorie, în urmă cu 10 ani.

Netflix a anunţat că încetează colaborarea cu Kevin Spacey, actorul fiind concediat din serialul ”House of Cards”, potrivit companiei producătoare a show-ului, Media Rights Capital.

Netflix a decis, de asemenea, să anuleze lansarea filmului „Gore”, produs de Spacey şi în care actorul urma să interpreteze rolul principal. Filmul se afla în postproducţie.

Regizorul Ridley Scott şi producătorii dramei „All the Money in the World”, al cărei protagonist era Spacey, au decis să refilmeze lungmetrajul cu Christopher Plummer în rol principal.

Kevin Spacey, născut pe 26 iulie 1959, este un cunoscut actor american de teatru, televiziune şi cinema. Considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, starul hollywoodian câştigat două premii Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele ”Suspecţi de serviciu/ The Usual Suspects” (1995) şi ”American Beauty” (1999). A jucat în filme precum „Se7en”, „LA Confidential”, K-Pax” şi „The Men Who Stare at Goats”. Din 2013, joacă rolul principal în serialul „House of Cards”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.