Taylor Swift a devenit prima femeie, şi doar al treilea artist din istorie care are patru albume în Top 10 al US album chart simultan. Ea a depăşit totodată un record stabilit de Barbra Streisand, devenind artista cu cele mai multe albume No 1 din istorie, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai recent album al artistei în vârstă de 33 de ani, Speak Now (Taylor's Version), a debutat pe primul loc în topul Billboard 200, cu 716.000 de unităţi echivalente cu un album - un număr care combină vânzările fizice cu vânzările digitale şi cifrele de streaming. Este cea mai bună săptămână pentru orice album din 2023 şi cea mai bună de la lansarea albumului ei anterior, Midnights, în octombrie anul trecut.

Speak Now (Taylor's Version) este însoţit în Top 10 de Midnights pe locul 5, Lover pe locul 7 şi Folklore pe locul 10. Astfel, Swift devine prima artistă care are patru albume în Top 10 în acelaşi timp de la crearea topurilor în 1963 şi primul artist în viaţă care reuşeşte acest lucru după 1966, când trompetistul american Herb Alpert a reuşit acelaşi record.

Singurul alt artist care a avut cel puţin patru titluri concomitent în Top 10 este Prince. Acesta a avut cinci albume care au ajuns în Top 10 la scurt timp după moartea sa, în 2016.

De asemenea, Swift a depăşit-o acum pe Streisand ca artista cu cele mai multe albume Nr. 1 din istorie, cele două fiind anterior la egalitate, cu câte 11 albume.

Albumele lui Swift reprezintă acum patru dintre cele mai bune cinci debuturi din ultimii cinci ani, albumul 30 al lui Adele din 2021 fiind pe locul patru, chiar înaintea lui Speak Now.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.