Recording Academy, care stabileşte nominalizările şi acordă premiile Grammy, a decis să extindă numărul celor selectaţi la anumite categorii cu doar 24 de ore înainte de anunţarea listei, marţi, potrivit unui raport New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful forului, Harvey Mason jr., a anunţat înaintea nominalizărilor că pentru patru dintre cele mai importante categorii numărul nominalizaţilor a fost crescut de la 8 la 10.

Cei care au beneficiat de această măsură au fost, între alţii, Taylor Swift, Kanye West, ABBA şi Lil Nas X.

Harvey Mason jr. a declarat anterior pentru Variety: „Am văzut-o ca pe o ocazie incredibilă de a onora mai mulţi artişti şi de a aduce în faţă mai multă muzică bună şi, probabil, de a oferi mai multe şanse multor genuri muzicale”.

El a precizat că modificarea a fost discutată de mai mult timp.

Listele în avans cu nominalizările, care în mod normal sunt transmise presei cu 24 de ore înaintea anunţului, au ajuns luni mult mai târziu decât de obicei. Mai multe surse au declarat pentru Variety că extinderea categoriile principale a fost cauza întârzierii.

„Montero (Call Me by Your Name)” - Lil Nas X şi „I Still Have Faith in You” - ABBA au fost adăugate categoriei „Record of the Year”, iar „Evermore” - Taylor Swift şi „Donda” - Kanye West, la „Album of the Year”.

Doja Cat cu „Kiss Me More” şi Brandi Carlile cu „Right on Time” au fost adăugate în ultimul moment la „Song of the Year”, în timp ce Baby Keem şi Arooj Aftab au fost adăugaţi în selecţia „Best New Artist”.

NY Times a stabilit care au fost artiştii incluşi pe listă în ultimul moment comparând prima variantă a listei, care a început să circule în presă luni, cu cea primită ulterior de publicaţie, care avea câte zece selectaţi.

Mason a declarat pentru NY Times că artiştii incluşi erau cei clasaţi pe locurile nouă şi zece în urma votului membrilor Academiei şi au fost hotărâţi de Deloitte, compania parteneră care colectează şi calculează voturile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.