Cântăreaţa americană Taylor Swift a început, luni, în Denver, un proces cu un DJ care ar fi agresat-o sexual în timpul unei întâlniri în culise, înaintea unui concert din 2013, acesta negând acuzaţia şi susţinând că a fost concediat din cauza afirmaţiei artistei. Vedeta a asistat la selecţia juraţilor, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DJ-ul David Mueller, cunoscut drept "Jackson", fost prezentator al matinalului postului de radio Kygo, susţine că a fost concediat după ce Taylor Swift l-a acuzat în mod fals că a atins-o într-un mod nepotrivit pe 2 iunie 2013, în timpul unei întâlniri în culise, înainte de un concert al artistei.

În 2015, David Mueller a dat-o în judecată pe cântăreaţă, pe mama ei, Andrea, precum şi pe Frank Bell, directorul de promovare la posturile de radio. În procesul intentat, DJ-ul acuză pârâţii că au raportat incidentul angajatorilor lui şi i-a convins să ”facă ce se cuvine”, ceea ce a adus la concedierea sa. El a cerut plata unor daune de 3 milioane de dolari.

Tayolor Swift, în vârstă de 23 de ani la acea vreme, a intentat, la rândul ei, un proces împotriva DJ-ului. Ea l-a acuzat că a atins-o într-un mod nepotrivit în timp ce se aflau unul lângă altul pentru a face o fotografie. David Mueller i-ar fi băgat mâna sub rochie şi i-ar fi atins fundul.

Judecătorul William Martinez a acceptat cererea cântăreţei de a sigila fotografia realizată în acel moment până la proces, pentru a nu influenţa potenţialii juraţi. Însă, aceasta a apărut pe internet în 2016.

Potenţialii juraţi din zona Denver au fost întrebaţi dacă au văzut vreodată fotografia, în timp ce avocaţii au început procesul de selecţie a opt persoane din 60. Selecţia juraţilor va fi reluată marţi dimineaţă.

Pentru Taylor Swift, procesul intentat este mai mult decât un demers cu scopul de a respinge acuzaţia lui David Mueller. Dacă va avea câştig de cauză, cântăreaţa a promis să doneze potenţiala sumă câştigată către organizaţii caritabile care au scopul ”de a proteja femeile de acte similare de agresiune sexuală şi lipsă de respect”.

Totodată, cântăreaţa speră că acesta va fi ”un exemplu pentru alte femei care vor putea lupta public împotriva unor acte scandaloase şi umilitoare similare”.

Taylor Swift a fost prezentă la tribunalul din Denver, luni, pentru selecţia juraţilor, fiind aşteptat ca ea, mama ei şi Bell să depună mărturie, împreună cu un profesor de la Universitatea Colorado din Boulder, specializat în studii despre gen. Lorraine Bayard de Volo va depune mărturie în calitate de expert şi va vorbi despre consecinţele agresiunii sexuale şi hărţuirii.

Taylor Swift, născută pe 13 decembrie 1989, are în palmares zece premii Grammy. În 2016, ea a ocupat primul loc în topul Forbes al celor mai bine plătite vedete din lume, cu venituri anuale de 170 de milioane de dolari. A debutat cu albumul omonim în 2006 şi a devenit cea mai tânără compozitoare-interpretă a unui single care a ajuns pe primul loc în secţiunea country a topului Billboard. Au urmat alte patru materiale de studio care s-au bucurat de un succes răsunător, în special în Statele Unite, dar şi pe plan mondial, după tranziţia sa din ultimii ani spre stilul pop: ”Fearless” (2008), ”Speak Now” (2010), ”Red” (2012) şi ”1989” (2014).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.