Târgul de Crăciun din Arad îşi va deschide porţile în data de 30 noiembrie 2023 şi va putea fi vizitat până în 7 ianuarie 2024. Ca o noutate, în acest an va fi disponibilă o roată panoramică de 30 de metri înălţime. Bugetul estimat pentru acest Târg de Crăciun este de 330.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Primăriei Arad, Târgul de Crăciun va avea loc în Piaţa Avram Iancu, cu extindere spre strada Meţianu. 
 
”Anul acesta, la Târgul de Crăciun şi-au anunţat participarea un număr de 49 de comercianţi, majoritatea din municipiul şi judeţul Arad. La târg se vor comercializa preparate culinare diverse, vin fiert, dulciuri, cadouri, jucării, produse hand-made, decoraţiuni, produse artizanale”, precizat Primăria Arad.
 
Noutatea ediţiei din acest an este roata panoramică, cu o înălţime de 30 de metri, ce urmează să fie amplasată în spatele Teatrului Clasic. 
 
Zona dedicată celor mici va fi pe strada Meţianu, unde va fi amenajată Căsuţa a lui Moş Crăciun. Aici se vor organiza diverse activităţi creative pentru micuţii care vor veni la târg. 
 
”În ceea ce priveşte componentă artistică a Târgului de Crăciun, aceasta va fi asigurată cu sprijinul elevilor Colegiului de Artă Sabin Drăgoi, ai Şcolii Populare de Artă, ai Palatului Copiilor şi ai Colegiului Csiky Gergely. Şi-au anunţat de asemenea participarea mai multe grădiniţe din municipiu, grupuri vocal instrumentale ale bisericilor de toate confesiunile, dar şi artişti şi muzicieni din Arad. În serile de vineri, sâmbătă şi duminică pe scena amplasată în Piaţa Avram Iancu vor avea loc concerte de colinde şi cântece de iarnă”, a mai transmis Primăria Arad.
 
Târgul de Crăciun va putea fi vizitat, zilnic, între orele 11.00 – 23.00.
 
”Respectând întru totul tradiţia ultimilor ani, iluminatul festiv va fi inaugurat în seara zilei de 5 decembrie, când cei mici vor putea să îl întâmpine pe Moş Nicolae, invitat special la festivitatea de aprindere a luminiţelor din bradul de Crăciun din centrul oraşului. În acest weekend va începe montarea bradului pe platoul din faţa Palatului Administrativ. Tot aici organizatorii au gândit şi o serie de decoruri pentru realizarea celor mai reuşite fotografii”, precizează sursa citată.
 
Bugetul total estimat pentru organizarea Târgului de Crăciun este de 330.000 lei. 
 
“Vom inaugura Târgul de Crăciun în data de 30 noiembrie, profitând că este Sf. Andrei, Ziua Naţională şi apoi urmează zilele de weekend. Avem un weekend prelungit în care arădenii se vor putea bucura de tot ce am gândit pentru ediţia din acest an a Târgului de Crăciun. Înainte de 1 Decembrie va fi împodobit şi bradul din faţa Primăriei. Vom avea şi concerte şi le mulţumesc pe această cale şcolilor şi tuturor cultelor care vin pro bono şi susţin mici spectacole în Piaţa Avram Iancu. Ne pregătim şi de Revelion unde cap de afiş este trupa Cargo. Nu vor lipsi nici artificiile. Prin urmare cu toţii încercăm să ne bucurăm de sărbătorile de iarnă, chiar dacă din punct de vedere al cheltuielilor suntem foarte mult restrânşi bugetar ca urmare a ordonanţei de urgenţă a Guvernului, dar sunt sigur că ne vom descurca şi cu ajutorul sponsorilor, dar şi a fondurilor din bugetul local. ”, a declarat primarul municipiului Arad,  Călin Bibarţ. 
 
La concertul organizat la cumpăna dintre ani şi-au anunţat participarea Dragoş Moldovan, trupa Progresiv A, Springtime Band, iar cap de afiş este trupa Cargo.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.