Trupa heavy metal System of a Down a lansat primele piese după 15 ani, un răspuns la conflictul dintre Armenia şi Azerbaidjan, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansarea a celor două noi piese joi seară - "Protect the Land" şi "Genocidal Humanoidz" - vine după ce formaţia a publicat luna trecută un mesaj ca răspuns la conflictul dintre Armenia şi Azerbaidjan. 

Nu este pentru prima dată când membrii trupei, cu origini armene, iau poziţie faţă de acest conflict.

Pentru a sprijini populaţia din Armenia, membrii formaţiei de origine armeană vor dona toate câştigurile obţinute în urma lansării ultimelor melodii, bani care vor fi strânşi de organizaţia Armenia Fund, din SUA. 

"Suntem conştienţi că mulţi dintre voi puteţi asculta muzică oricum, dar rugămintea noastră este să descărcaţi aceste melodii ca un act caritabil mai presus de tot", a spus grupul. melodia şi versurile vorbesc de la sine. 

Formaţia System of a Down, avându-l vocalist pe Serj Tankian, a câştigat în 2006 premiul Grammy, a avut patru nominalizări şi trei dintre cele cinci albume de studio au debutat pe primul loc în topul Billboard 200. 

System of a Down este o trupă heavy metal înfiinţată în 1994 în oraşul Glendale din statul american California. Formaţia este alcătuită din Serj Tankian (solist principal, clape), Daron Malakian (voce, chitară), Shavo Odadjian (chitară bas şi backing vocals) şi John Dolmayan (tobe).

Grupul californian a debutat dicografic în 1998. Trei dintre cele cinci albume lansate până în prezent au debutat pe primul loc în topul Billboard 200. Trupa a primit patru nominalizări la premiile Grammy şi a câştigat acest trofeu cu piesa „B.Y.O.B.”, în 2006, la categoria „cea mai bună interpretare rock”. Grupul System of a Down s-a destrămat în august 2006, dar s-a reunit în noiembrie 2010 şi a susţinut un turneu de amploare în următorii trei ani. Cele cinci albume ale formaţiei americane au fost vândute în peste 40 de milioane de copii pe plan mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.