Sute de persoane au participat, duminică, la un marş organizat la Hollywood în sprijinul victimelor hărţuirii şi agresiunii sexuale, eveniment inspirat de campania ”#MeToo” care se desfăşoară în reţelele de socializare, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marşul ”#MeToo” a avut loc ca urmare a unei serii de numeroase acuzaţii formulate de femei şi bărbaţi care au povestit că au fost victimele unor persoane influente din industria de divertisment. Participanţii la eveniment au spus că le reprezintă şi pe persoanele care au fost abuzate sexual în copilărie şi în diverse situaţii.

”Am fost agresată sexual de mai multe ori în viaţa mea. Acest lucru mi-a afectat viaţa pe toate planurile”, a spus o tânără care a participat la marş.

Deşi mulţimea participantă la marş a fost alcătuită în cea mai mare parte de femei, la eveniment au fost prezenţi şi bărbaţi. 

Unul dintre aceştia, în vârstă de 51 de ani, a spus că a fost martor de numeroase ori în cazuri de hărţuire sexuală, în timp ce a lucrat drept contabil în industria sănătăţii.

”Nu li s-a făcut dreptate niciodată acestor persoane, ba chiar au fost învinovăţite. S-a făcut presiune asupra lor şi au fost hărţuite de companie după ce au denunţat hărţuirea şi agresiunea sexuală la locul de muncă”, a spus acesta. 

Marşul a început de la intersecţia dintre Hollywood Boulevard şi Highland Avenue, continuând pe Walk of Fame, până la sediul CNN din Los Angeles.

Pe acest traseu, participanţii la eveniment au indicat către stelele cu numele actorilor şi producătorilor acuzaţi de hărţuire sexuală.

În urma scandalului sexual izbucnit la Hollywood, după ce producătorul Harvey Weinstein a fost acuzat de hărţuire sexuală şi viol de mai multe femei, a fost iniţiată campania online ”#MeToo”, în care numeroase persoane au fost încurajate să povestească propriile experienţe în care au fost hărţuite sau agresate sexual.

Între cele mai recente acuzaţii de comportament indecent se numără cele formulate la adresa actorului Kevin Spacey, dar şi a comicului american Louis C.K., nominalizat de două ori la Globurile de Aur. Louis C.K. a recunoscut că s-a masturbat în faţa a cinci femei şi şi-a cerut scuze pentru comportamentul lui.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.