Subcarpaţi, IAMDDB, AJ Tracey şi Bobby Basil, în premieră în România, au oferit miilor de spectatori prezenţi la Summer Well, ediţia a noua, care a avut loc între 9 şi 11 august pe domeniul Ştirbey, experienţe muzicale inedite şi diverse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu experienţe de 3D mapping, ateliere de măşti populare, de caval sau de confecţionat opinci, demonstraţii de olărit şi degustare de bucate româneşti, publicul a participat la un festival complet.

Beat Makers Battle, un format nou pe plaiurile din România, a pus faţă în faţă 8 producători care s-au duelat în sample-uri cu sonorităţi folclorice - Musai Soundwork aka Mişu (Cluj), Mircea (Năvodari), Victor Marinescu (Bucureşti), Necktrow (Braşov), Gazah (Constanţa), Nerub (Bucureşti), Mister Tweaks (Constanţa) şi Siberia (Bucureşti). În uralele mulţimii, Mircea şi-a adjudecat spectaculos finala şi trofeul Beat Makers Battle, un MPC de lemn, sculptat de artistul Iulian Grozăvescu.

Cu sunete străvechi-tradiţionale româneşti, Subcarpaţi a concertat pe scena Red Bull. Alături de formaţie, au fost Mara şi Ioana Milculescu. Show-ul a culminat cu freestyle-ul coordonat de Afo în echipă cu Moş Martin vs. Motanu’, alături de unul dintre cei mai tineri freestyleri, Misha, fiul lui MC Bean. 

La Iarmaroc, pasionaţii istoriei culinare din România au putut degusta, la Bocceluţa cu Bucate, reţete tradiţionale din Bihor - soiuri şi gusturi alese, produse naturale adunate de la ţărani autentici şi primite de către orăşenii de la Summer Well. 

Vasile Şuşca, artist popular care pictează icoane şi creează măşti dedicate Sărbătorilor de iarnă, a adus la Iarmaroc creaţiile care au captivat Occidentul. Meşterul Alexandru Ilinca, opincar, a renunţat pentru un weekend la expoziţiile dedicate muzeelor şi şi-a adus creaţiile, unde istoria şi cultura s-au putut întâlni cu o nouă categorie de vizitatori.

Cei prezenţi au putut admira, pe lângă tradiţionalele opinci din piele de porc, şi artefacte realizate atât din cauciucurile legendarei Dacia 1100, cât şi din cele ale motocicletelor nemţeşti din al Doilea Război Mondial.

La Custom Shoes cu BooShoe, Andrei şi Gina, artişti grafici, pictori şi tattoo artists, au personalizat încălţămintea contemporană cu tematica Subcarpaţi & Culese din Cartier. Venit din Bihor, meşterul olar Raul Bucşe a adus arta lutului. Călin Han, pasionat al instrumentelor tradiţionale din arealul românesc, a ilustrat farmecul României în sunet de caval, iar Iulian Grozăvescu a cioplit cavale. 

Cântăreţul irlandez Bobby Basil a deschis a doua seară de la scena Red Bull, printr-o reprezentaţie în care a cântat piesele de pe cel mai recent album "Isaac Nelson".

Cap de afiş al serii de duminică, AJ Tracey, a mixat sample-uri din "Praise The Lord", de la A$AP Rocky, cu acorduri clasice precum "La Donna e Mobile". Seara a culminat cu piese din portofoliul său: "Ladbroke Grove" şi "Butterflies".

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.