Studiourile de film Walt Disney şi Universal Pictures au anunţat, joi, că nu vor mai furniza datele de box office din cauza închiderii cinematografelor în multe ţări în contextul pandemiei de coronavirus, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia a venit ca urmare a celor mai slabe încasări de box office din ultimele două decenii, înregistrate weekendul trecut. 

"Ţinând cont de numărul mare de cinematografe închise pe tot Globul, Disney va suspenda raportarea de weekend pentru moment. Vă dorim vouă şi familiilor voastre cele mai bune urări în timpul acestor vremuri de încercare şi aveţi grijă de voi", se arată într-un comunicat al Disney. 

Universal Pictures a spus de asemenea că întrerupe difuzarea datelor de box office. 

Studiourile de film transmit de obicei datele privind încasările din cinematografele din toată lumea care măsoară popularitatea producţiilor lor în rândul publicului. 

În ultimele zile, lanţurile de cinematografe din Statele Unite, Canada şi Marea Britanie s-au închis din cauza interdicţiilor. Italia, Franţa, Coreea de Sud şi alte ţări au impus măsuri şi mai stricte cu scopul de a evita răspândirea virusului. 

Cinematografele din China, cea mai mare piaţă internaţională pentru Hollywood, au fost închise pentru mai multe săptămâni din cauza virusului.  

Celelalte două mari studiouri de film de la Hollywood - Sony Pictures şi Warner Bros - nu au răspuns dacă vor lua aceeaşi măsură. 

Weekendul trecut, vânzările de bilete în America de Nord au scăzut la cele mai mici niveluri în mai mult de 20 de ani, generând aproximativ 55 de milioane de dolari de vineri până duminică. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.