Studioul american Metro Goldwyn Mayer a anunţat că îl va înlocui pe directorul executiv Gary Barber, la cinci luni după ce i-a reînnoit contractul pentru încă cinci ani, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut de MGM Holdings Inc, care deţine Metro Goldwyn Mayer Inc. Compania a mai transmis că a început căutările pentru un nou CEO, fără să precizeze motivele pentru încheierea colaborării cu Barber.

Gary Barber s-a alăturat echipei MGM în 2010, după ce compania a ieşit din faliment.

Consiliul MGM a creat un cabinet CEO temporar care să supracegheze operaţiunile companiei în timpul tranziţiei. Acest cabinet se află în subordinea consiliului şi include foşti executivi ai unor companii precum Pixar, CBS, Viacom şi Google Ventures.

Studioul Metro Goldwyn Mayer, care produce şi distribuie filme, dar şi conţinut de televiziune, este cunoscut, între altele, pentru filme din franciza „James Bond”, ca „Spectre” (2012) şi „Skyfall” (2015) şi „Rocky”.

MGM coproduce şi distribuie show-uri TV precum „The Handmaid's Tale” pentru Hulu, „Teen Wolf” la MTV, „Vikings”, la A&E, şi „Fargo”, la FX.

Anul trecut, MGM a anunţat că va cumpăra cele 81 de procente din postul american Epix pe care încă nu le deţine de la companiile Viacom Inc (VIAB.O) şi Lionsgate Entertainment Corp LGFA.N, pentru aproximativ un miliard de dolari.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.