Studioul hollywoodian Disney, care va sărbători 100 de ani în 2023, a prezentat joi, la Londra, evenimentele prevăzute în Europa pentru a marca acest eveniment, cu un concert itinerant în care vor fi intepretate cele mai cunoscute melodii din istoria sa, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 16 octombrie 1923, Walt Disney fonda Disney Brothers Cartoon Studio, primul său studio de animaţie. De atunci, studioul a creat "Bambi" şi s-a diversificat, cu parc de distracţii şi platformă de streaming. 

"De-a lungul ultimilor 100 de ani, am văzut cum s-a schimbat Disney, începând cu unul dintre primele desene animate sonorizate (un film cu Mickey Mouse din 1928) şi acum prezentându-se prin intermediul Disney+ ca un serviciu de streaming", a declarat Nicole Morse, vice-preşedinte de strategie pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa al Walt Disney Company, în cadrul unei prezentări a evenimentelor prevăzute pentru a marca aniversarea. 

"De-a lungul anului 2023, Disney va aduce un omagiu personajelor şi poveştilor acestui prim secol uimitor şi va prezenta, sub genericul Disney 100, un program de festivităţi", a anunţat studioul într-un comunicat. 

Disney va pleca în turneu în Europa cu Hollywood Sound Orchestra, care va interpreta cele mai cunoscute melodii din istoria studioului, între care cele din "Frumoasa şi Bestia", "Marry Poppins" şi "Encanto", precum şi fragmente din universul Pixar, Star Wars şi Marvel. 

La Disneyland Paris, pe 16 octombrie 2023, vizitatorii "vor avea dreptul la un program de festivităţi inedit, inclusiv la întâlniri exclusive cu personaje", promite studioul. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.