"Străzi deschise" ajunge pentru prima dată în cartierul Rahova în weekendul 8-9 octombrie, unde se instaurează traseul pietonal pe strada Bârcă, pe segmentul cuprins între Calea Rahovei şi Strada Dumbravă. În acest weekend, Calea Victoriei şi şoseaua Kiseleff nu devin pietonale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Străzi deschise - Bucureşti, Promenadă urbană” a demarat seria weekendurilor pietonale în oraş în luna aprilie a acestui an şi se va încheia cu weekendul 15-16 octombrie.

Pe parcursul celor aproape şapte luni de eveniment, "Străzi deschise" a propus locuitorilor o (re)împrietenire cu oraşul în care trăiesc prin intermediul unor weekenduri pietonale în mai multe zone centrale şi din sectoare. Zonele care devin pietonale variază de la weekend la weekend, proiectul urmărind să ofere posibilitatea cât mai multor locuitori ai Capitalei să se bucure de insule de relaxare temporare în spaţiul public altminteri aglomerat al oraşului. Programul artistic de pe traseele pietonale ale evenimentului, „Străzi deschise” se desfăşoară cu participarea instituţiilor de cultură, a artiştilor şi companiilor independente din Bucureşti.

Proiectul „Străzi deschise” este organizat de Primăria Capitalei prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism alături de Arcub – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul  de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti.

Zona pietonală / Străzi deschise 7-8 octombrie 2022, între orele 09:00 şi 22:00:

Strada Bârcă, între Calea Rahovei şi Strada Dumbravă.

Programul „Străzi deschise, Bucureşti” pe strada Bârcă | 7-8 octombrie

Cartierul Rahova se deschide pentru prima dată pentru pietoni în penultimul weekend „Străzi deschise”. Între 8 şi 9 octombrie, locuitorii zonei sunt aşteptaţi pe traseul pietonal de pe strada Bârcă unde se pot bucura de un program artistic şi recreativ pregătit de PROEDUS cu sprijinul Centrului Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache Sector 5.

Din programul weekendului pietonal din Cartierul Rahova fac parte un maraton de trei ore de teatru de păpuşi susţinut de Teatrul de Animaţie Ţăndărică, momente artistice ale Circului Metropolitan Bucureşti, întâlnirea cu cele mai populare statui vivante ale Teatrului Masca şi concerte pop, spectacole de dans, percuţie şi ritm ale Şcolii de Artă Bucureşti. Nu lipsesc zonele de joacă şi mişcare pregătite de PROEDUS pentru cei mici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.