Universal Music Publishing a achiziţionat catalogul muzical al lui Sting, câştigător de 17 ori Grammy, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Termenii acordului nu au fost dezvăluiţi, dar în ultimele luni s-a vehiculat suma de aproximativ 350 de milioane de dolari.

Sting se alătură lui Bob Dylan, al cărui catalog a fost achiziţionat de UMPG pentru aproape 400 de milioane de dolari la sfârşitul anului 2020. 

Acordul global cuprinde drepturile asupra veniturilor şi redevenţelor privind integralitatea atât a înregistrărilor solo ale lui Sting, cât şi a celor cu formaţia The Police, inclusiv pentru: „Roxanne”, „Every Breath You Take”, „Shape Of My Heart”, „If I Ever Lose My Faith In You”, „Fields Of Gold”, „Desert Rose”, „Message in a Bottle”, „Englishman in New York” şi „Every Little Thing She Does Is Magic”, printre nenumăratele alte hituri. 

Muzicianul britanic, compozitor şi actor, a vândut peste 100 de milioane de albume de-a lungul carierei. The Police a lansat cinci albume între 1978-1983. Formaţia a fost inclusă în The Rock and Roll Hall of Fame în 2003. El a lansat 15 albume solo de la cel de debut în 1985 „The Dream of Blue Turtles” şi cel mai recent, „The Bridge”, apărut în noiembrie 2021. 

Sting a primit 11 premii Grammy pentru activitatea solo, trei Brit Awards, inclusiv prestigiosul Outstanding Contribution to Music Award în 2003, un Glob de Aur şi un Emmy. A fost inclus în Songwriters Hall of Fame în 2002 şi are o stea pe Walk of Fame de la Hollywood din 2000. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.