Cineastul american Steven Soderbergh, producător al galei Oscar de anul acesta, a dezvăluit într-un interviu acordat Los Angeles Times de ce a fost modificată ordinea anunţării premiilor în cadrul ceremoniei din 25 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Soderbergh a produs gala, care a înregistrat cea mai scăzută audienţă din toate timpurile, împreună cu Stacey Sher şi Jesse Collins.

El a spus că nu era conştient de reacţia negativă privitor la absenţa montajelor din filme, pentru că nu citeşte cronicile. „Obiectivul a fost să facem ceva cu adevărat diferit şi să lăsăm Academia să examineze răspunsul şi să decidă ce va face mai departe”.

Despre finalul sec al galei, când a fost anunţat câştigătorul titlului „cel mai bun actor în rol principal”, iar Anthony Hopkins nu a putut accepta premiul din cauza regulii de a nu exista intervenţii prin Zoom, producătorul a spus că, retrospectiv, nu ar schimba nimic.

El susţine în continuare decizia de a nu încheia evenimentul cu anunţarea celui mai bun film. „Ne-am gândit că ar fi distractiv să le amestecăm, mai ales că oamenii nu ştiau ce urmează. Asta a fost mereu parte din plan. Când au fost anunţate nominalizările şi exista posibilitatea ca Chadwick (Boseman, n.r.) să câştige postum, am simţit că, dacă avea să câştige şi văduva lui avea să vorbească în numele său, nu mai avea ce să fie după asta. Aşa că am rămas cu asta”.

Victoria lui Hopkins i-a suprins pe mulţi şi, fără un discurs, a reprezentat un final abrupt al show-ului. 

Pe parcursul serii, pe lângă premiile principale, a fost modificată şi ordinea altor categorii. 

„Nomadland”, regizat de Chloe Zhao, a câştigat principalele trofee Oscar la gala de anul acesta - cel mai bun film, cea mai bună regie şi cea mai bună actriţă în rol principal (Frances McDormand). România a ratat şansa de a avea un prim film premiat, după ce „colectiv” al lui Alexander Nanau primise două nominalizări, la categoriile „cel mai bun lungmetraj documentar” şi „cel mai bun lungmetraj internaţional”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.