Actorul de teatru şi de televiziune Stephen Greif, cunoscut din „The Crown”, a murit la vârsta de 78 de ani, pe 23 decembrie, potrivit informaţiilor comunicate de agentul său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Văzut recent în cel de-al 4-lea sezon al „The Crown” în calitate de preşedinte al Camerei Comunelor, Stephen Greif şi-a pus amprenta asupra publicului britanic în rolul comandantului Travis în seria ştiinţifico-fantastică din anii 1970 „Blake's 7”. 

Provenit din teatru şi membru al Royal Shakespeare Company, Stephen Greif a jucat mai ales roluri pe micul ecran, în numeroase seriale şi filme de televiziune.

Filmul lui David Mamet, „Spartan” din 2004, cu Val Kilmer, sau „Casanova” de Lasse Hallström în 2005, alături de Heath Ledger şi Sienna Miller, sunt câteva dintre rarele sale incursiuni în cinema.

În timpul carierei sale, care a început la sfârşitul anilor 1960, a apărut în serialul cult de peste Canal, „Coronation Street”.

Actorul şi-a împrumutat vocea mai multor personaje de jocuri video, în „Total War: Warhammer III” (2022), „Shadows: Awakening” (2018), „Risen 2: Dark Waters” (2012), „Memento Mori” (2008), „Medieval: Total War” (2002).

Familiar publicului britanic, Stephen Greif a jucat în multe seriale care nu au trecut Canalul, precum sitcom-ul „Citizen Smith”, „Boon”, „Rumpole of the Bailey” sau „Young, gifted and broke”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.