După Gap, Adidas şi Skechers, Muzeul Madame Tussauds din Londra a decis să rupă orice legături cu rapperul american Kanye West, ca urmare a afirmaţiilor sale antisemite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, muzeul britanic, celebru pentru colecţia sa de statui din ceară cu efigiile marilor perosnalităţi, a anunţat că retrage statuia lui Kanye West din expoziţia principală. 

 

"Statuia lui Kanye West a fost retrasă de la etajul atracţiilor şi mutată în arhivă. Fiecare personalitate îşi merită locul la Madame Tussauds Londra şi ne ascultăm clienţii şi publicul despre ce vor să vadă sau nu în muzeul nostru", a spus un purtător de cuvânt al Madame Tussauds la BBC.

Această statuie de ceară a fost instalată în expoziţia permanentă a muzeului în 2015. Rapperul american a apărut acolo alături de o statuie a fostei sale soţii, Kim Kardashian.

Dacă Madame Tussauds are mai multe filiale în întreaga lume, în special în Statele Unite, această statuie a lui Kanye West a fost singura a artistului care a fost expusă de instituţie.

Îndepărtarea acestei statui de ceară vine într-un context general de boicot la adresa rapperului american, care a făcut remarci antisemite la începutul lunii octombrie. Pe Instagram, Kanye West a postat capturi de ecran ale unei conversaţii cu rapperul Diddy, care a criticat tricoul „White Lives Matter”, purtat de artist în timpul Săptămânii Modei de la Paris. 

Kanye West scrisese în legenda care a fost ştearsă: „Te voi folosi ca exemplu pentru a arăta poporului evreu care ţi-a spus să mă suni că nimeni nu mă poate ameninţa sau influenţa". 

Rapperul a spus ulterior pe Twitter că va ataca evreii. O postare care de atunci a fost ştearsă de pe reţeaua de socializare pentru încălcarea regulilor platformei. Conturile de Twitter şi Instagram ale artistului au fost şi ele restricţionate.

De atunci, multe branduri care au colaborat cu Kanye West (Gap, Adidas, Balenciaga) au anunţat că vor să pună capăt parteneriatelor cu rapperul. O pierdere majoră pentru interpretul "Bound 2", a cărui avere este estimată la 400 de milioane de dolari, pierzând astfel statutul de miliardar, potrivit clasamentului revistei Forbes.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.