Un muzeu de ceară din Paris, care a fost criticat pentru că a "albit" o statuie a lui Dwayne "The Rock" Johnson, spune că va reface opera, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzeul Grévin, care are ca model muzeul Madame Tussauds din Londra, a prezentat săptămâna trecută figura de ceară a luptătorului profesionist devenit actor, dar a atras rapid numeroase critici pe reţelele de socializare, precum şi din partea starului din "Fast and Furious".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dwayne Johnson (@therock)

"L-au albit pe The Rock", a scris un utilizator de pe X, fostul Twitter, în timp ce un altul a comparat figura cu Mr Clean. Contul de Instagram the Shade Room a numit figura "cu deficit de melanină".

Născut în California, Johnson este fiul unei mame din Samoa şi al unui tată canadian de culoare.

Duminică seară, el s-a alăturat acestei adunări, repostând pe pagina sa de Instagram un videoclip în care comediantul James Andre Jefferson Jr. spunea că statuia l-a făcut să se simtă "uşor jignit".

"Se pare că lucrează la H&R Block sau ceva de genul... Aşa v-aţi simţit când aţi pierdut Mica Sirenă? Înţeleg", a spus actorul. "Se pare că The Rock nu a văzut soarele nicio zi din viaţa lui ... Se pare că The Rock face parte din familia regală".

Alături de videoclip, Johnson a scris: "Ca să se ştie, voi pune echipa mea să ia legătura cu prietenii noştri de la Muzeul Grévin, din Paris, Franţa, astfel încât să lucrăm la "actualizarea" figurii mele de ceară de aici cu câteva detalii importante şi îmbunătăţiri - începând cu nuanţa pielii mele".

Luni după-amiază, Musée Grévin, care găzduieşte 250 de statui de celebrităţi, a precizat pe Instagram că artiştii săi "lucrează la îmbunătăţirea" figurii de ceară. "Feedback-ul dumneavoastră este întotdeauna valoros pentru noi", au scris ei.

La dezvelirea statuii lui Johnson, săptămâna trecută, cei de la Musée Grévin au scris pe site că realizarea acesteia "a prezentat multe provocări" pentru sculptorul Stéphane Barret, care a trebuit să se bazeze doar pe fotografii şi videoclipuri.

"Echipele au mers în săli de sport în speranţa să găsească un bărbat care să corespundă măsurilor extraordinare ale lui The Rock. Tatuajele samoane ale starului le-au luat pictorilor 10 zile de muncă minuţioasă şi multe cercetări", a scris muzeul, adăugând că ochii statuii au fost refăcuţi de trei ori "pentru a evita ca o nuanţă prea închisă care să facă faţa starului prea dură şi să-i estompeze aspectul cald".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.