Comediantul Costel Bojog a susţinut, vineri seară, într-o Sala Palatului cu 4.000 de spectatori, un show special de stand up comedy, un discurs-reţetă care a avut printre ingrediente mesajul anti-PSD, referendumul pentru redefinirea familiei, "mândria de a fi român", fricile sale "feminine", episoade cu sau fără perdea din viaţa de familie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul a fost deschis de Mincu - a vorbit despre premierul Viorica Dăncilă şi fobia călătoriilor cu avionul, mai ales când mergi cu "rata în aer", la low-cost, aşa cum a numit-o. Călătoria cu avionul de la Timişoara la Bucureşti a fost pentru Mincu o adevărată încercare. "Era atât de ieftin biletul, că am crezut că au wc turcesc!" sau "Când a aterizat, au aplaudat stewardesele!".

A urmat Cristi Popesco, clasic şi sec, care şi-a început recitalul cu: "E foarte greu să fii gay în România. Dacă eşti bărbat şi îţi place alt bărbat, nu poţi să te duci la el să-i spui că-ţi place de el. Trebuie să-i spui că eşti reprezentant Avon. Îl iei pe ocolite (...)". Comediantul a continuat cu "glume cu istorie pentru că sunt puţine la noi". Despre poporul român se spune că este "un popor năvălibil", pentru că "gepizii au fost primii" care au năvălit la noi.

Sorin Pârcălab, tipul înalt, ardelean, a vorbit despre bolile care te transformă în pacient, dar şi de cele din cabinetul medical. Pentru el, prezenţa medicilor în cabinet este "mesianică". "Vine la cabinet la ora 9.00, asta înseamnă că atunci e 7.00". Revoltat, dar cu zâmbetul pe buze, de faptul că "sistemul medical e bolnav", el le reproşează medicilor că nu sunt sinceri. "Să văd un doctor sincer! Să-şi pună nota de la Rezidenţiat pe uşă. Dacă ai nota 7, te aştept 5 minute. Mă duc la unu care are nota 8 la Rezidenţiat (...) Ăia care au avut nota 10 la Rezidenţiat au avut şi cap să înveţe germana!", şi-a încheiat el "diagnosticul". 

Vedeta serii, Costel, şi-a făcut intrarea pe scenă suspendat în corzi, la înălţime, pregătit de salt. "Aţi văzut că şoferii de BMW au număr de înmatriculare cu BMW?", a întrebat Costel. "Am impresia că au un tatuaj pe burtă cu BURTĂ!", a concluzionat el. Costel a vorbit despre "ura împotriva PSD", de unde şi faptul că "şoferii nici nu mai opresc la roşu", aluzie la culoarea dominantă a partidului. "O să dispară prenumele de Liviu!". Despre referendum: "Referendumul a scos la iveală nişte frici. Să nu-mi ajungă copilul gay! Am trei copii. E ultima mea grijă", a spus Costel. "Să nu-mi ajungă copilul manelist!", este ideea înfricoşătoare a lui. 

Publicul ştia, dar Costel a reamintit "când iese românul din noi". "Aţi văzut când ieşi dintr-un magazin, începe să urle alarma şi imediat te gândeşti: oi fi furat ceva?".

Apoi reuşeşte să atingă un grad de empatie cu doamnele: "Am două frici feminine: gândacii de bucătărie şi şobolanii". "Încerc să le găsesc o logică. N-am!".

O secvenţă cu un gândat de bucătărie şi "confruntarea" dintre cei doi a fost povestită în faţa unui public constant în delir. "Când l-am strivit, l-am auzit pe Dumnezeu: gata, Costeluş, lasă-l, e la noi!".

Episoade din viaţa de familie, cu ironie şi umor, au condimentat seara, pentru ca în final, "specialul" lui Costel să se încheie nu cu un bis, ci cu repetarea unei glume, un artificiu pe care l-a mai folosit cu la fel de mult succes şi altă dată, în aplauzele celor care trăiesc zilnic printre altfel de evenimente, dar ajung să râdă de ele doar în Sala Palatului când li se aruncă verde-n faţă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.