Utilizatorii Spotify vor putea folosi în curând aplicaţia de streaming muzical pe baza comenzilor vocale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spotify testează în prezent o nouă facilitate care va permite utilizatorilor să caute melodii şi liste de cântece ori să apeleze diverse comenzi pentru accesarea anumitor secţiuni prin intermediul comenzilor vocale.

Ca şi în cazul altor aplicaţii care oferă o funcţie similară, va exista un buton cu simbolul unui microfon pe care utilizatorul îl va apăsa înainte de a începe să dea comenzile vocale.

Deocamdată nu se ştie în ce limbi în afară de engleză va fi disponibilă funcţia de căutare vocală din Spotify. În prezent, aceasta este disponibilă în cadrul unui test pentru un număr redus de utilizatori.

Testarea comenzilor vocale a fost observată şi anunţată pe reţelele sociale de mai mulţi utilizatori, iar reprezentanţii companiei suedeze au confirmat că lucrează la această facilitate, fără a da alte detalii.

Căutarea vocală pe Spotify este posibilă în prezent şi cu ajutorul asistenţilor digitali de la Google, Apple sau Amazon, însă experienţa şi funcţionalitatea unei opţiuni native va fi mult mai bună decât cele oferite serviciile terţe.

Spotify are 159 de milioane de utilizatori, dintre care 71 de milioane folosesc versiunea Premium, şi  este disponibilă de săptămâna aceasta şi în România. Varianta gratuită include reclame, iar cea Premium costă 5 euro pe lună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.