Pentru regizorul american Spike Lee, viitoarele alegeri prezidenţiale americane vor fi "cele mai importante din istoria civilizaţiei moderne" iar manifestaţiile din prezent sunt "un pericol" pentru Donald Trump.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Invitat marţi de France Inter, el a lăudat manifestaţiile contra violenţelor poliţiştilor şi rasismului, după moartea afro-americanului George Floyd în timpul unei arestări. 

Potrivit lui Spike Lee, "oamenii cer ca politica după care acţionează poliţiştii să fie total schimbată, de sus în jos". El consideră, de asemenea, că manifestaţiile sunt un pericol pentru Donald Trump. Pentru cineast, "lumea ar fi în pericol" dacă actualul preşedinte american ar fi reales. 

Spike Lee refuză de altfel să-i rostească numele preşedintelui SUA, preferând titulatura de "agent portocaliu", propusă de rapperul Busta Rhymes. O referinţă la culoarea aparte a pielii lui Donald Trump şi a substanţei toxice folosite de armata americană în timpul războiului din Vietnam. 

Acest război va fi şi subiectul viitorului film al lui Spike Lee, "Da 5 Bloods", care urmează să fie lansat pe 12 iunie, pe Netflix. Protagoniştii sunt interpretaţi de actori de culoare, fapt excepţional pentru un film despre războiul din Vietnam, "pentru că nu am văzut până în prezent modul în care au fost trădaţi aceşti negri", a explicat regizorul. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.