Cineastul american Spike Lee a publicat online scenariul filmului „Jackie Robinson”, în care ar fi trebuit să joace Denzel Washington.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj video publicat duminică pe Instagram, Spike Lee a anunţat că pune la dispoziţia cinefililor povestea pe care a scris-o în urmă cu mai mult de 20 de ani despre jucătorul de baseball Jackie Robinson.

Filmul biografic nu a fost niciodată produs. „Nu trebuie să fiţi fani baseball ca să vă bucuraţi de el. Scenariul este o mare poveste americană”, a transmis Lee din New York. 

Proiectul lui de vis, după cum l-a numit, trebuia să îl aibă în rol principal pe Denzel Washington, despre care Lee afirma recent că este „cel mai inteligent actor”.

„Am scris scenariul pentru «Jackie Robinson». Voiam ca Denzel să îl joace pe Jackie, iar Denzel a spus că este prea bătrân. L-am scos din seif şi vreau să îl împărtăşesc cu voi”, a explicat el.

Cele 159 de pagini reprezintă a cincea variantă a scenariului, scrisă în 1996.

Lee nu a reuşit să facă filmul despre sportivul american, însă Brian Helgeland (care a semnat „LA Confidential”, „Mystic River” şi „Spenser Confidential”) a scris şi regizat „42” (2013), despre Jackie Robinson, cu Chadwick Boseman în rol principal.

Cineastul Spike Lee, în vârstă de 62 de ani, ar trebui să fie anul acesta preşedintele juriului Festivalului de Film de la Cannes, care a fost amânat, pentru moment. El este cunoscut pentru filme ca „She’s Gotta Have It”, „Do the Right Thing” şi „BlacKkKlansman”, care a primit Marele Premiu al Juriului pe Croazetă şi pentru care Lee a fost premiat apoi cu Oscar pentru scenariu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.