Show-ul cu mii de drone de la Shanghai, care a marcat Anul Nou, nu a avut loc de fapt la trecerea dintre ani, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansarea dronelor zburătoare deasupra oraşului a fost transmisă prin intermediul mass-media la nivel global. 

Dar oamenii care au fost prezenţi la eveniment în Ajunul Anului Nou au spus că nu au văzut nimic. 

Compania care a coordonat acest lucru a confirmat pentru BBC că filmările transmise în întreaga lume au fost de fapt înregistrate pe 28 decembrie. 

Filmarea cu proiecţiile a fost lansată în mass-media din lume de către mass-media oficiale din China. 

Au fost 2.000 de drone care au zburat pe cerul din districtul Pudong, apoi au creat artificii false, configuraţia unui om care aleargă şi reprezentarea pe cer a cifrelor 2020 cu caractere chineze. 

Filmul a fost preluat de mass-media din toată lumea şi prezentat drept o alternativă de viitor la poluare şi la artificiile tradiţionale. 

Dar un site local britanic de ştiri The Shanghaiist a transmis că oamenii care au privit la miezul nopţii zona râului, de-a lungul oraşului Pudong, au confirmat că nu au văzut nimic pe cerul nopţii: "Nicio dronă. Nimic". 

Demonstraţia de înaltă tehnologie de la Shanghai a fost realizată pe fondul preocupărilor Chinei de a introduce dronele în echipajul poliţiei, pentru diminuarea infracţiunilor. 

Înregistrarea coregrafiilor cu drone nu este ceva nou. 

În 2018, a fost confirmat faptul că telespectatorii de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă din Coreea de Sud au văzut un "show înregistrat" în secret cu drone, din cauza riscului de îngheţ şi a vântului care provoacă neplăceri noaptea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.