Specialiştii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) pregătesc în aceste zile zona de cuibărit a coloniei de pelicani creţi de pe Insula Ceaplace din Delta Dunării deoarece aceste păsări urmează să revină în zonă în perioada următoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Dat fiind nivelul crescut al apelor Lacului Sinoe, inspectorii şi agenţii ecologi ai Biroului Monitoring, Districte Zone Protejate din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au intervenit şi anul acesta, suplimentând cu legături de stuf zona de cuibărit a coloniei de pelicani creţi de pe Insula Ceaplace – Zonă Strict Protejată din perimetrul Rezervaţiei”, au transmis luni, reprezentanţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
Ei au precizat că în funcţie de starea vremii, sfârşitul lunii ianuarie, respectiv începutul lunii februarie este perioada în care, an de an, se reîntorc în Delta Dunării pelicanii creţi (Pelecanus crispus) - cea mai mare specie de pelicani din lume. 
“Şi anul acesta vor găsi condiţii bune de construire a cuiburilor şi creştere în siguranţă a unei noi generaţii de păsări considerate emblematice pentru Rezervaţia Biosferei Delta Dunării”, au precizat reprezentanţii ARBDD.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.