Emma Heming Willis, soţia lui Bruce Willis, scrie o carte pentru a-i ajuta pe cei din jurul soţului ei care suferă de demenţă. Cartea, care nu are încă un titlu, va fi publicată în 2025 de editura Mariei Shriver, The Open Field. Aceasta va include interviuri şi sfaturi de la experţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Demenţa nu afectează doar persoana iubită, ci poate zdruncina bazele unei întregi familii şi chiar pe tine însuţi, dacă o laşi să o facă", explică Emma Heming Willis într-un interviu acordat newsletter-ului The Sunday Paper, buletinul de ştiri al Mariei Shriver.

"Pentru mulţi oameni, primul contact cu această boală are loc în cabinetul medicului. Cred că este foarte important să ştim cum se transmit aceste informaţii de la medic la pacient şi la persoana iubită. Este imperativ să avem resurse şi informaţii disponibile imediat", adaugă ea.

Soţia lui Bruce Willis, care suferă de o formă foarte agresivă de demenţă fronto-temporală, îşi va folosi experienţa pentru această carte, o experienţă care este din păcate similară cu cea a apropiaţilor persoanelor bolnave.

"Am plecat din acel cabinet fără resurse sau sprijin şi cu un diagnostic pe care abia îl puteam pronunţa", deplânge Emma Heming Willis.

De aceea, cartea ei "va oferi un ghid atent şi inspirat pentru cei care caută sprijin în timp ce se confruntă cu demenţa unei persoane dragi". "Ei trebuie să ştie că nu sunt singuri şi că există sprijin, chiar şi speranţă", asigură soţia lui Bruce Willis.

Fosta soţie a lui Bruce Willis, Demi Moore, a anunţat în martie 2022 că se va încheia cariera actorului, întrucât acesta suferă de afazie, o tulburare de limbaj cauzată de leziuni cerebrale. Diagnosticul a devenit mai clar de un an mai târziu, când medicii au anunţat că suferă de demenţă frontotemporală.

La 31 ianuarie anul acesta, Demi Moore a declarat pentru Good Morning America că "având în vedere circumstanţele, el (Bruce Willis) se descurcă foarte bine".

"Ceea ce am de gând să împărtăşesc este ceea ce le spun copiilor mei, şi anume că este important să îi întâlnim acolo unde sunt şi să nu ne agăţăm de ceea ce nu este, ci de ceea ce este", a adăugat ea.

Actuala soţie a actorului american a declarat, de asemenea, pentru The Sunday Paper că este "mult mai plină de speranţă astăzi decât atunci când Bruce a fost diagnosticat pentru prima dată". "Am o mai bună înţelegere a acestei boli şi acum sunt în contact cu o incredibilă comunitate de sprijin", a conchis ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.