Sonny Chiba, actor japonez şi maestru de arte marţiale cunoscut din filme ca „Street Fighter” şi „Kill Bill”, a murit la vârsta de 82 de ani din cauza unor complicaţii pe fondul Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chiba a fost star în Japonia şi cunoscut la nivel internaţional pentru rolul din filmele „Kill Bill” regizate de Quentin Tarantino.

Cu o carieră de cinci decenii, care cuprinde şi trilogia „Street Fighter” şi unul dintre lungmetrajele seriei „Fast and Furious”, „Tokyo Drift”, Chiba a fost descris de Academia americană de film drept „o legendă” care „a amestecat duritatea cu profunzimea”.

Agentul lui, Timothy Beal, a spus că a fost un om „umil, grijuliu şi prietenos”. Pentru AFP, el a declarat că „a fost un prieten minunat şi un client nemaipomenit”.

Actorul Lewis Tan, care a jucat în „Mortal Kombat”, a scris pe Twitter: „O adevărată legendă a filmului de acţiune. Filmele tale sunt veşnice şi energia ta, o inspiraţie”.

Chiba a studiat artele marţiale în anii 1960, excelând în karate. A obţinut apoi roluri în filme şi seriale japoneze, inclusiv la influentele studiouri Toei.

„Pentru mine, cel mai distractiv rol de interpretat este băiatul rău”, a declarat el într-un interviu acordt în 2007

Seria de filme „Street Fighter” i-a atras atenţia tânărului Tarantino şi, după aproximativ 30 de ani, regizorul l-a distribuit pe Chiba în rolul Hattori Hanzo în „Kill Bill - Volume 1” (2003).

Personajul popular era un samurai devenit bucătar specializat în sushi care realizează o sabie pentru Bride, jucată de Uma Thurman. El şi-a reluat rolul în „Kill Bill: Vol 2”.

Chiba ar fi urmat să lucreze pentru „Outbreak Z”, film cu zombie ce îl are pe Wesley Snipes în rol principal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.