Solistul trupei Pulp, actorul şi prezentatorul Jarvis Cocker, va nara pentru vizitatori expoziţia dedicată grupului ABBA ce va fi deschisă în decembrie la Southbank Centre din Londra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia explorează evoluţia trupei suedeze ABBA, de la concursul Eurovision 1974 până la începutul anilor 1980, scrie The Guardian.

Cocker spune că este fan al grupului pop încă din 1976, când sora lui a cumpărat albumul „Arrival”, iar el l-a ascultat „non-stop” timp de şase luni.

Îndrumarea narativă a lui Cocker îi va duce pe vizitatori prin expoziţia intitulată „ABBA: Super Troupers”, pe baza unui scenariu scris de jurnalistul şi realizatorul de documentare Jude Rogers.

Expoziţia va fi prima din Marea Britanie care va prezenta şi influenţa pe care au avut-o starurile suedeze asupra decorului socio-politic din insule în acea perioadă.

Vor fi expuse obiecte care au fost împrumutate de la Muzeul ABBA din Stockholm, dar şi unele ce provin din colecţii private, costume, instrumente, schiţe şi ciorne care au aparţinut lui Björn Ulvaeus, Agnethei Fältskog, Benny Andersson şi lui Anni-Frid Lyngstad.

Va fi recreat apartamentul din Brighton Hotel unde ABBA a sărbătorit victoria de la Eurovision 1974, când grupul a învins-o pe Olivia Newton-John, dar şi un studio de înregistrări şi o discotecă din anii 1970.

Expoziţia va fi deschisă pe 14 decembrie şi va putea fi vizitată până pe 29 aprilie 2018.

ABBA a fost format în 1972, la Stockholm, de Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Faltskog şi Anni-Frid Lyngstad. După ce a câştigat concursul Eurovision în 1974, albumele şi single-urile grupului ABBA au fost vândute în aproape 400 de milioane de copii pe plan mondial. „Mamma Mia!”, un musical inspirat din hiturile grupului suedez şi produs de Bjorn Ulvaeus şi Benny Andersson, a fost vizionat de peste 50 de milioane de spectatori. Spectacolul a fost adaptat, în anul 2008, într-un film în care au jucat Meryl Streep, Julie Walters şi Pierce Brosnan.

Trupa a lansat opt albume de studio, ultimul datând din 1981. Cei patru membri ai grupului ABBA au cântat pentru prima dată împreună în ultimii 30 de ani, la o petrecere organizată în Suedia, în luna iunie a anului trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.