Guvernul german a cerut, marţi, măsuri de protejare a publicului feminin al formaţiei Rammstein, ca urmare a acuzaţiilor de agresiune sexuală la adresa solistului grupului de metal, Till Lindemann.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Tinerii, în special, trebuie să fie mai bine protejaţi împotriva atacurilor”, a declarat pentru AFP ministrul german al Familiei, ecologista Lisa Paus, în timp ce Rammstein, una dintre cele mai cunoscute trupe de metal din Europa, se află în plin turneu pe continent.

Ministrul propune înfiinţarea unor zone de protecţie pentru femei în timpul concertelor, precum şi echipe care să intervină în caz de agresiune sexuală.

Trebuie să discutăm „rapid şi concret” despre măsuri de protecţie, cere ministrul, pentru care „ar fi utilă o dezbatere serioasă asupra responsabilităţii artiştilor şi organizatorilor faţă de fanii lor”.

Droguri şi raporturi sexuale neconsimţite 

Solistul grupului, Till Lindemann, este acuzat de mai multe femei de agresiune sexuală, a relatat zilele trecute postul NDR şi cotidianul Süddeutsche Zeitung.

El este suspectat că a ales tinere din primele rânduri de la concertele formaţiei, care sunt apoi invitate în culise la petreceri. Două dintre aceste femei susţin că au fost obligate să întreţină relaţii sexuale fără consimţământ, după ce au fost drogate în timpul acestor petreceri, ceea ce grupul a negat.

O altă investigaţie, realizată de săptămânalul Die Welt, descrie un adevărat sistem în slujba solistului, femeile prezente în primul rând fiind filmate sau fotografiate pentru ca Lindemann, în vârstă de 60 de ani, să poată să aleagă.

Patru concerte sold-out sunt programate săptămâna aceasta pe Stadionul Olimpic din München. Zona din faţa scenei (Row Zero) va fi eliminată.

„Organizatorul ne-a informat ieri că nu va avea loc nicio petrecere Row Zero sau Aftershow aici acasă”, a declarat, pentru AFP, Tobias Kohler, purtătorul de cuvânt al stadionului unde va concerta trupa.

Grupul, fondat în 1994 şi cunoscut pentru videoclipurile provocatoare, trebuie să cânte în următoarele săptămâni în Franţa, Italia, Elveţia, Suedia, Belgia, Ţările de Jos, Polonia şi Austria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.