Producţia „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, debutul în lungmetraj al regizoarei Ivana Mladenovic, va avea premiera mondială în cadrul secţiunii „Discovery” a celei de-a 42-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto, care va avea loc în perioada 7 - 17 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secţiunea „Discovery”, necompetiţională, este dedicată regizorilor care se află la primul sau al doilea lungmetraj şi care reprezintă viitorul cinematografiei mondiale.

Anul trecut, aici au fost prezentate pelicule precum „Cea mai fericită zi din viaţa lui Olli Mäki/ The Happiest Day in the Life of Olli Mäki”, de Juho Kuosmanen, „Maria/ Marija”, de Michael Koch, şi „Godless”, de Ralitza Petrova.

„Soldaţii. Poveste din Ferentari” spune povestea lui Adi, un antropolog în vârstă de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo, îl întâlneşte pe Alberto, un rom sărac, fost puşcăriaş, care promite să îl ajute să cunoască cântăreţi. Destul de repede, cei doi încep o relaţie. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer şi se folosesc unul de altul.

Pelicula, o adaptare liberă după romanul cu acelaşi titlu scris de Adrian Schiop şi publicat la editura Polirom în 2013, îi are în rolurile principale pe Adrian Schiop şi Vasile Pavel Digudai.

Scenariul este semnat de Ivana Mladenovic şi Adrian Schiop, imaginea – de Luchian Ciobanu, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, costumele – de Maria Pitea, de scenografie a fost responsabil Adrian Cristea, iar de machiaj – Maria Andreescu. Producători sunt Ada Solomon, Jelena Mitrovic (Serbia), Cassandre Warnauts şi Jean Yves Roubin (Belgia).

„Soldaţii. Poveste din Ferentari” este o producţie Hi Film Productions (România) în coproducţie cu Film House Bas Celik (Serbia) şi Frakas Productions (Belgia), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Film Center Serbia, Ministerul Culturii şi Informaţiei Serbia, Tax Shelter of Belgian Federal Government, Casa Kafka Pictures prin Belfius şi Eurimages. A fost finanţat de Proximus Belgia şi Living Pictures Serbia, dezvoltat în cadrul Transilvania Pitch Stop, Cinelink Sarajevo şi cu sprijinul Mobra Film.

„Soldaţii. Poveste din Ferentari” a fost selectat şi în competiţia oficială a Festivalului de Film de la San Sebastián 2017, care va avea loc între 22 şi 30 septembrie.

Filmul ”Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, va fi proiectat în cadrul Festivalului de la Toronto în secţiunea Contemporary World Cinema.

La cea de-a 42-a ediţie a Festivalului de Film de la Toronto (TIFF) vor fi acordate marele premiu - pentru lungmetraj -, premiile publicului pentru cel mai bun documentar, dar şi pentru secţiunea Midnight Madness, dedicată peliculelor de groază şi neconvenţionale, şi trofeul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.