Slash, chitaristul trupei Guns N' Roses, a fost numit ambasador al chitarelor Gibson şi este pentru prima dată când firma alege un reprezentant mondial, aşa cum a anunţat Billboard.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alegerea nu a fost întâmplătoare. Slash foloseşte chitara Gibson de 30 de ani în studio şi în concerte. Muzicianul a susţinut de altfel Fundaţia Gibson şi a colaborat cu Henry Juszkiewicz, director al mărcii, la diferite proiecte de dezvoltare şi de marketing. 

Henry Juszkiewicz a tansmis printr-un comunicat de presă că "suntem fericiţi să-l recunoaştem pe Slash ca prim ambasador mondial al mărcii Gibson. Slash transmite cel mai bine ideile creative, pasiunea şi excelenţa care sunt atât de preţioase pentru Gibson şi suntem mândri de prietenia noastră şi de succesul reciproc pe care-l împărtăşim de mai mult de 30 de ani. Suntem în acelaşi timp foarte entuziaşti de produsele pe care le vom prezenta în curând". 

Slash, pe numele adevărat Saul Hudson, este încântat în aceeaşi măsură să reprezinte celebra marcă: "Este o onoare să fiu primul ambasador mondial al Gibson. Lucrez cu Gibson din primele zile ale carierei mele şi cânt pe chitare Gibson de atunci. Sunt mândru de relaţia creativă pe care am detvoltat-o de-a lungul anilor", a declarat chitaristul. 

Chitaristul şi compozitorul americano-britanic Slash a devenit cunoscut pe plan mondial în calitate de chitarist principal al trupei rock Guns N' Roses, alături de care a avut succes în anii 1980 şi 1990. Muzicianul, care obişnuieşte să poarte pe scenă un joben, este considerat unul dintre cei mai talentaţi chitarişti din lume, fiind autorul riff-ului din ”Sweet Child o' Mine” şi al solo-ului de chitară din ”November Rain”.

În timpul ultimilor ani petrecuţi alături de Guns N' Roses, Slash şi-a înfiinţat un alt proiect muzical, trupa Slash's Snakepit. După ce a părăsit Guns N' Roses în 1996, rockerul a înfiinţat un grup, Velvet Revolver, cu solistul Scott Weiland, care l-a readus în prim-planul muzicii rock la mijlocul anilor 2000, graţie unor albume bine primite de public şi de criticii muzicali. Slash a lansat şi trei albume solo - ”Slash” (2010), ”Apocalyptic Love” (2012) şi ”World on Fire” (2014), înregistrate cu trupa sa, Myles Kennedy and the Conspirators - cu care a susţinut un concert şi în România. Slash a revenit în grupul Guns N' Roses în 2016, la aproape 20 de ani după ce părăsise grupul californian, cu ocazia unui turneu mondial ce marchează împăcarea dintre celebrul chitarist şi solistul formaţiei, Axl Rose. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.