Sindicatul regizorilor americani (DGA, Directors Guild of America) critică Warner Bros. pentru decizia de a lansa toate titlurile programate pentru 2021, simultan, în săli de cinema şi pe serviciul de streaming al HBO, relatează The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Russell Hollander, directorul DGA, i-a scris lui Ann Sarnoff, CEO Warner Bros., cerându-i să se întâlnească pentru a discuta problemele ridicate de acest plan, potrivit unor surse. În scrisoare a fost făcută referire la o întâlnire din 2019 cu directorii companiei-mamă WarnerMedia.

SAG-AFTRA (Sindicatul actorilor americani) şi WGA (Sindicatul scenariştilor americani) nu au comentat anunţul făcut de Warner Bros. săptămâna trecut, potrivit căruia cele 17 producţii ale sale programate să fie lansate în 2021 - între care „Matrix 4”, „The Suicide Squad”, „Godzilla v. Kong”, „Dune” şi „In the Heights” - vor fi disponibile pe HBO Max imediat după apariţia în cinematografe.

Compania WarnerMedia are în vedere că publicul va continua să evite cinematografele anul viitor, indiferent dacă acestea vor fi redeschise.

Decizia Warner Bros. a venit la scurt timp după ce compania făcuse anunţul-surpriză că „Wonder Woman 1984” va fi lansat, pe 25 decembrie 2020, simultan, în cinematografe şi pe HBO Max.

Recent, cineastul Christopher Nolan, care a oferit Warner Bros. mai multe producţii de succes, şi-a arătat nemulţumirea legat de decizia companiei. Într-un interviu acordat ET Online, a spus: „Există o controversă în jurul acestui lucru, pentru că nu au spus nimănui. Este foarte, foarte, foarte, foarte încurcat”.

El a declarat pentru The Hollywood Reporter: „Unii dintre cei mai mari cineaşti şi actori din industria noastră au mers la culcare cu o noapte înainte gândindu-se că lucrează pentru cel mai bun studio de film şi s-au trezit să afle că lucrează pentru cel mai prost serviciu de streaming”.

Andy Forssell, directorul diviziei globale HBO Max, a anunţat săptămâna trecută că serviciile de streaming HBO din Europa vor fi upgradate la HBO Max din a doua jumătate a anului 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.