Siegfried Fischbacher, parte a celebrului duo de iluzionişti Siegfried & Roy, a murit la vârsta de 81 de ani din cauza unui cancer la pancreas, transmite NBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fischbacher a murit în seara zilei de 13 ianuarie, în casa lui din Las Vegas.

Decesul lui Siegfried Fischbacher a survenit după opt luni de când partenerul său de scenă, Roy Horn, a murit din cauza unor complicaţii pe fondul Covid-19 la vârsta de 75 de ani.

Duo-ul, cunoscut la nivel internaţional pentru numerele care implicau feline mari, a susţinut show-uri în Las Vegas timp de mai multe decenii, până când Horn a fost grav rănit într-un accident, fapt care a oprit producţia lor.

În 2003, în timpul unui spectacol la Mirage din Las Vegas, un tigru de peste 170 de kilograme, Mantecore, l-a muşcat pe Horn de gât şi l-a târât de pe scenă. În urma atacului, i-a fost distrusă traheea şi Horn a rămas parţial paralizat.

Cei doi s-au întâlnit în urmă cu peste 60 de ani într-o croazieră, unde Horn era stewart, iar Fischbacher era magician. Roy l-a ajutat pe Siegfried cu numărul său şi restul este istorie.

Duo-ul a debutat în Las Vegas în 1967 şi, în 1989, a început o rezidenţă de 14 ani la Mirage, care i-a transformat pe cei doi în atracţie turistică. Producţia lor de 30 de milioane de dolari era sold-out în fiecare noapte.

Pe scenă, perechea folosea numeroase animale - tigri, lei albi, leoparzi, jaguari şi elefanţi.

Când Fischbacher a aflat despre decesul lui Horn a spus: „Din momentul în care ne-am întâlnit, am ştiu că Roy şi cu mine, împreună, vom schimba lumea. Nu ar putea exista Siegfried fără Roy şi nici Roy fără Siegfried”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.