Setul de tobe Ludwig folosit de formaţia The Beatles pentru înregistrarea primului single, ”Love Me Do”, în octombrie 1962, este scos la licitaţie pornind de la suma de 150.000 de dolari, informează site-ul revistei Uncut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe acest set de tobe, în timpul înregistrărilor, au cântat Andy White şi Ringo Starr. Andy White a fost rugat să preia partea de tobe, în timp ce Ringo Starr cânta la tamburină.

Setul Ludwig va fi vândut în cadrul unei licitaţii organizate de casa Nate D. Sanders din Los Angeles.

”Este o piesă de istorie şi este singurul set de tobe care se afla acolo, în acea zi, când a fost înregistrată prima piesă, cântecul care a lansat The Beatles”, a explicat managerul casei de licitaţii, Michael Kirk, pentru agenţia Reuters.

Setul de tobe vine însoţit de o scrisoare care îi atestă autenticitatea, transmisă de văduva lui Andy White, Thea.

Piesa ”Love Me Do” a fost compusă în perioada 1958 - 1959, de Paul McCartney, atribuită apoi şi lui John Lennon. Cântecul a fost înregistrat în trei variante, cu trei toboşari diferiţi - Pete Best, Andy White şi Ringo Starr.

The Beatles a fost înfiinţată în anul 1960, în Liverpool, şi a devenit celebră în formula John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr. Formaţia este considerată cea mai influentă din zona muzicii rock. Cele 27 de albume de studio, 52 de compilaţii şi 4 albume live au fost vândute peste 180 de milioane de copii în întreaga lume. Trupa, care s-a destrămat în 1970, a fost recompensată cu 10 premii Grammy, dar şi cu un Oscar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.