Cântăreaţa şi actriţa Selena Gomez a dat în judecată comercianţii unui joc pentru dispozitive mobile în care i-a fost folosită imaginea fără consimţământ şi cere despăgubiri de 10 milioane de dolari, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În documentele depuse, ea susţine că jocul a folosit atât imaginea ei, cât şi a altor celebrităţi, fără acord. 

„Clothes Forever - Styling Game” este disponibil în App Store. El permite utilizatorilor să cumpere „diamante” cu preţuri de la 0,99 de dolari la 99,99 de dolari şi să meargă la cumpărături cu celebrităţi.

„Interacţionează cu cele mai frumoase modele şi celebrităţi; unele ca Gigi, Kardashian, Beyonce, Taylor şi multe altele îţi cer sfatul în modă”, se arată în advertorialul jocului.

Selena Gomez susţine că unul dintre personaje este, în mod evident, inspirat de ea şi că nu a fost de acord vreodată ca imaginea ei să fie folosită într-un joc pentru dispozitive mobile.

„Pârâţii nu i-au cerut, nu au consultat-o sau informat-o vreodată pe Gomez referitor la utilizarea vreunuia dintre drepturile de publicitate în legătură cu jocul. Chiar dacă ar fi solicitat, Gomez nu ar fi consimţit folosirea lor pentru joc”, se arată în documente.

Selena Gomez a acţionat în judecată Guangzhou Feidong Software Technology Co., vânzătorul jocului, dar şi MutantBox Interactive Limited, compania britanică ce deţine drepturile pentru joc.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.