După o mutare forţată din cauza pandemiei, starurile au revenit duminică pe covorul roşu de pe Hollywood Boulevard pentru o competiţie strânsă, în care favoriţii "CODA", "Power of the Dog" şi "Belfast" se confruntă pentru recompensa supremă pentru cel mai bun lungmetraj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seara de gală a fost deschisă de surorile Serena şi Venus Williams, al căror debut a fost povestit în filmul "King Richard", lansând o interpretare live a cântăreţei Beyoncé. Regina muzicii pop şi dansatoarele sale au marcat deschiderea cu interpretarea melodiei "Be Alive", cântec al filmului în cursa pentru Oscar.

Primul premiu al serii a fost câştigat de Ariana DeBose, la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar", pentru interpretarea ei din remake-ul "'West Side Story" de Steven Spielberg. 

Printre vedetele care s-au prezentat pe covorul roşu, unele au purtat smoking sau rochii de seară cu panglici albastre având mesajul #WithRefugees ("alături de refugiaţi") pentur a-şi exprima solidaritatea cu civilii alungaţi de conflicte, în Ucraina şi în toată lumea. 

Western sobru şi psihologic despre bărbaţii care nu-şi asumă sexualitatea, "The Power of the Dog" a fost mult timp favorit al aceastei seri simbol a Hollywood-ului. Dar, de câteva săptămâni, "CODA", comedie dramatică plină de optimism adaptată după succesul francez "La Famille Bélier" a revenit în frunte. 

Filmul, care urmăreşte o liceeană aflată între pasiunea pe care o descoperă pentru cântec şi familia sa, ai cărei membri au deficienţe de auz şi sunt dependenţi de ea pentru a comunica cu lumea celor care aud, a câştigat cele mai importante premii decernate de sindicatele din industria de cinema americană. Acest film cu buget redus (15 milioane de dolari), difuzat pe Apple TV +, se află în fruntea pronosticurilor experţilor din sector, în faţa "The Power of the Dog", un film Netflix.

Pe poziţia a treia se află outsider-ul "Belfast", evocare în alb şi negru a copilăriei lui Kenneth Branagh în mijlocul violenţelor nord-irlandeze de la sfârşitul anilor 1960.

Mulţi profesionişti au fost încântaţi de "The Power of the Dog", evidenţiind priceperea sa estetică şi performanţele actorilor. Patru dintre ei (Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons şi Kodi Smit-McPhee) sunt de altfel în cursa pentru statuetă.

Dar o surpriză este întotdeauna posibilă la Oscar, iar competiţia „nu a fost niciodată atât de deschisă”, a spus unul dintre votanţii de la Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice care acordă prestigioasele trofee.

O victorie a "CODA" sau "The Power of the Dog" ar marca o premieră istorică pentru o platformă video la cerere la categoria principală, "cel mai bun film". 

La actori, marele favorit anul acesta este Will Smith, care îl interpretează pe tatăl campioanelor Serena şi Venus în "King Richard". 

Gradioasa operă spaţială "Dune" a câştigat deja patru statuete, pentru imagine, sunet, cântec original şi efecte speciale. 

Ediţai din 2021 a galei a atras 10 milioane de telespectatori, o scădere de 56% în raport cu anul precedent care deja înregistrase cel mai scăzut nivel din istorie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.