Rusia a anunţat luni că interzice permanent intrarea pe teritoriul ţării a 25 de americani, printre care personalităţi precum actorii Sean Penn şi Ben Stiller.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aşa cum a precizat Ministerul rus al Afacerilor Externe într-un comunicat publicat pe site, această decizie a fost luată „ca răspuns la sancţiunile din ce în ce mai extinse ale administraţiei Joe Biden cu privire la cetăţenii ruşi”. 

În afară de cei doi actori, lista de 25 de personalităţi cuprinde şi membri ai Congresului american, înalţi funcţionari, politicieni, precum şi membri ai administraţiei preşedintelui SUA. 

Printre persoanele care au interdicţie de a intra în Rusia se află actorul şi regizorul Sean Penn, care a mers la Kiev, în plină ofensivă rusă în ţară, pentru a produce un documentar despre conflict şi de a-şi arăta susţinerea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelesnski. 

Pe „lista neagră” se află şi actorul Ben Stiller, vedeta din „Zoolander”, care a mers şi el în capitala Ucrainei în iunie.

„Acţiunile ostile ale autorităţilor americane, care continuă să ia o direcţie rusofobă, distrugând astfel legăturile bilaterale şi intensificând confruntarea dintre Rusia şi Statele Unite, vor continua să fie respinse cu fermitate”, se arată într-un comunicat al diplomaţiei ruse.

La sfârşitul lunii iunie, Rusia a anunţat că le va interzice intrarea soţiei şi fiicei preşedintelui american Joe Biden, după ce Washington a sancţionat membrii familiei lui Vladimir Putin, în special pe cele două fiice ale acestuia, şi chiar pe preşedinte rus. Joe Biden are şi el interdicţie de a merge în Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.