Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) va organiza premiere şi asigură difuzarea de filme de scurt metraj artistice, documentare şi de animaţie la sala Union a Cinematecii Române, potrivit unui anunţ făcut de Ministerul Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Începând cu 1 noiembrie 2021, producţiile finanţate de CNC vor avea un spaţiu de distribuţie.

„Filmele de scurt metraj artistice, documentare şi de animaţie realizate cu sprijinul CNC merită atenţia publicului românesc. Astfel, decizia CNC de a organiza difuzarea acestora şi premiere la sala Union a Cinematecii Române este o reacţie normală la situaţia existentă. Premiate adeseori peste hotare, acestea merită o vizibilitate coerentă şi un spaţiu de promovare. Ministerul Culturii îşi doreşte, ca prin instituţiile din subordine, să ofere nu doar finanţare, ci şi un sprijin pentru industria cinematografia românească”, a transmis ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Programarea acestor filme va fi făcută conform restricţiilor de funcţionare impuse de măsurile pandemice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.