Şase scurtmetraje selecţionate la ediţiile din 2018 şi 2019 ale Festivalului Internaţional de Film de la Huesca (Spania) vor fi difuzate de Institutul Cervantes, gratuit, pe platforma Vimeo în perioada 2 - 30 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe parcursul lunii mai, Institutul Cervantes a derulat programul „Clasicii alături de tine/ Clásicos contigo”, în care au fost prezentate trei lungmetraje semnate de Juan Antonio Bardem, Luis García Berlanga şi Luis Buñuel. Luna va fi încheiată cu „El Verdugo/ Călăul”, de Berlanga, disponibil de vineri până duminică, pe Vimeo.

În luna iunie, în fiecare zi de marţi, cinefilii vor putea viziona gratuit, pe aceeaşi platformă, şase scurtmetraje selecţionate la ediţiile din 2018 şi 2019 ale prestigiosului Festival Internaţional de Film de la Huesca. Este vorba despre producţii din Chile, Mexic şi Spania, care înglobează diferite tematici şi genuri.

Festivalul Internaţional de Film de la Huesca este una dintre cele mai vechi competiţii de scurtmetraje din Spania şi una dintre cele mai importante la nivel internaţional. Cea de-a 48-a ediţie a evenimentului înfiinţat în 1973 urmează să aibă loc între 12 şi 20 iunie, în Huesca (Aragón).

Festivalul are trei secţiuni - Internaţional, Ibero-american şi Documentar - şi oferă premii în valoare de peste 24.000 de euro. Premiul Danzante (trofeul de lemn şi fier fiind un tribut adus figurii legendare a oraşului) este marele premiu al fiecăreia dintre cele trei secţiuni şi beneficiază de recunoaşterea Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice din Spania şi a Academiei americane de film. Astfel, filmul câştigător al acestui premiu intră direct în preselecţia pentru nominalizarea la Oscar.

Program:
02 iunie: „Una noche con Juan Diego Botto”/„O noapte cu Juan Diego Botto” (Spania, regia: Teresa Bellón şi César F. Calvillo, 2019);
09 iunie: „Fuego olímpico”/„Flacăra olimpică” (Mexic, regia: Ricardo Soto, 2018);
12 iunie: „Tahrib” (Spania, regia: Gerard Cortés Vidal, 2018);
16 iunie: ”Rapaz”/„Rapace” (Chile, regia: Felipe Gálvez, 2017);
23 iunie: „La Huella”/„Urma” (Mexic, regia: Carlos Andrade Montemayor, 2017);
30 iunie: „El camino de los perros”/„Drumul câinilor” (Chile, regia: Sebastián Cuevas, 2017).

Filmele, subtitrate în limba engleză, sunt disponibile 48 de ore, începând cu ora 21:00. Vizionarea se face cu acces gratuit, datele de acces pentru cinefilii români fiind disponibile pe pagina de Facebook a Institutului Cervantes din Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.