Scurtmetraje din ţări precum Elveţia, Franţa şi Spania, dar şi jocuri inspirate de ele vor fi prezentate în ziua dedicată copiilor în cadrul Festivalului Internaţional de Film NexT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul Internaţional de Film NexT va găzdui pentru cel de-al optulea an consecutiv un program special de scurtmetraje dedicat copiilor cu vârste între 4 şi 10 ani, transmit organizatorii. 

Pe 24 iunie, la Cinema Elvira Popescu de la Institutul Francez, proiecţiile vor începe la ora 10.30, respectiv 11.30, iar preţul unui bilet este de 10 lei. Biletele au fost puse în vânzare pe Eventbook.ro.

Filmele din programul de anul acesta, opt scurtmetraje din Israel, Spania, Belgia, Franţa, Rusia şi Elveţia, povestesc fără cuvinte, dar cu inventivitate, graţie şi umor despre căţei-cosmonauţi, băieţi în creştere, tinere creatoare de anotimpuri, despre istoria umanităţii, călătorii imaginare şi plante elastice.

Festivalul Internaţional de Film NexT va avea loc în perioada 22 - 26 iunie, la Cinema Muzeul Ţăranului, Cinema Elvira Popescu şi în câteva spaţii alternative.

A fost înfiinţat în 2006, în memoria regizorului Cristian Nemescu şi sound designerului şi compozitorului Andrei Toncu, şi este organizat de Societatea Culturală NexT, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România şi Institutului Cultural Român.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.