Scriitorul şi editorul Stan Lee, creator al unor personaje ca Spider-Man şi Hulk din universul Marvel, a murit luni dimineaţă, la Los Angeles, la vârsta de 95 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lee şi-a început cariera în 1939, a creat şi a fost co-creator al unor personaje ca Black Panther, Spider-Man, X-Men, Mighty Thor, Iron Man, Fantastic Four, Incredible Hulk, Daredevil şi Ant-Man.

Ultimii ani ai vieţii lui au fost tumultuoşi. După ce Joan, cea care i-a fost soţie timp de 69 de ani, a murit în iulie 2017, el a intentat un proces companiei POW! Entertainment, pe care a fondat-o în 2001 pentru a dezvolta filme, produse de televiziune şi jocuri video. A cerut 1 miliard de dolari pentru că, susţinea el, compania pe care a cofondat-o şi două persoane din conducere au conspirat cu scopul de a îi fura identitatea, în complotul lor fiind implicată vânzarea către o firmă din China.

În luna iulie a acestui an, a renunţat la proces. Tot atunci, el anunţa că va crea noi personaje.

Stanley Martin Lieber, cunoscut drept Stan Lee, s-a născut pe 22 decembrie 1922, la New York. A fost desenator, scriitor, editor, om de televiziune şi preşedinte al Marvel.

În 2009, Disney a cumpărat Marvel Entertainment şi majoritatea filmelor cu supereroi pentru 4 miliarde de dolari.

În colaborare cu mai mulţi artişti, precum Jack Kirby şi Steve Ditko, el a creat personajele Spider-Man, Hulk, Doctor Strange, Fantastic Four, Iron Man, Daredevil, Thor şi X-Men.

A primit National Medal of Arts în 2008 şi a fost inclus în The Will Eisner Award Hall of Fame (1994) şi Jack Kirby Hall of Fame (1995).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.