Albumul „Scorpion” al lui Drake s-a menţinut pe primul loc în clasamentul Billboard 200 şi a înregistrat noi performanţe, după ce a fost vândut în 335.000 de unităţi în a doua săptămână de la debut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Al cincilea material de studio al lui Drake a stabilit cea mai bună a doua săptămâna de top pentru un album în ultimii doi ani. Cel mai recent, „25” al lui Adele a înregistrat această performanţă, în decembrie 2015, cu 1,16 milioane de unităţi vândute în a doua săptămână de la debutul în clasament.

Cifra vânzărilor „Scorpion” din săptămâna încheiată pe 12 iulie e cu 54% mai mică decât a primei - 732.000 de unităţi.

„Scorpion” este al patrulea album care a reuşit anul acesta să petreacă mai mult de o săptămână în fruntea topului, după „beerbongs & bentleys” al lui Post Malone (trei săptămâni) şi coloanele sonore „Black Panther: The Album” (trei săptămâni neconsecutive) şi „The Greatest Showman” (trei săptămâni).

Pentru Drake, aceasta a fost a 23-a săptămână petrecută pe primul loc în Billboard 200. Dintre cele opt albume (materiale de studio, EP-uri şi mixtapes) clasate în fruntea topului doar trei au petrecut mai mult de o săptămână pe primul loc: „Scorpion”, „More Life” (3, în 2017) şi „Views” (13, în 2016). Singurii artişti hip-hop care au stat mai multe săptămâni pe primul loc în clasament decât Drake sunt Eminem (cu 32) şi Jay-Z (cu 25).

Pe locul al doilea în noul Billboard 200 s-a aflat „beerbongs & bentleys” al rapperului Post Malone, care a urcat o poziţie, cu 71.000 de unităţi vândute.

„Beastmode 2” al rapperului american Future a debutat pe locul al treilea, cu 57.000 de unităţi vândute, iar „?” al lui XXXTentacion a urcat un loc, până pe cinci, cu 51.000 de unităţi vândute.

Un loc au urcat şi „Invasion of Privacy”, semnat de Cardi B, până pe cinci, fiind vândut în 44.000 de unităţi, şi „Goodbye & Good Riddance” al lui Juice WRLD, până pe şase, cu 41.000 de unităţi.

Coloana sonoră a musicalului „The Greatest Showman” a revenit în top 10. După a 31-a săptămână de la debut, albumul a urcat patru locuri, până pe şapte, cu 30.000 de unităţi vândute.

Albumul „Everything is Love”, semnat The Carters (Beyonce şi Jay-Z), s-a menţinut pe locul al optulea, cu 29.000 de unităţi vândute în a patra săptămână de la lansare.

EP-ul „Legends of the Summer” al rapperului Meek Mill, eliberat din închisoare în luna aprilie, a debutat pe poziţia a noua, cu 26.000 de unităţi vândute, iar „Harder Than Ever” al lui Lil Baby a urcat două locuri, până pe zece, cu 27.000 de unităţi vândute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.