Scene din producţia „Egregora: Comoara pierdută”, în regia lui Andrei Chiriac, despre comoara ascunsă a dacilor, lumi antice necunoscute, filosofii şi religii de mult uitate, au fost filmate pe Valea Avrigului, lângă Sibiu, acolo unde zeci de cai şi cavaleri au invadat zona pentru o bătălie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţia, care urmăreşte modelul hollywoodian din „Urzeala tronurilor” sau „Stăpânul inelelor”, este un film despre o legendară comoară a dacilor.

Filmările au durat două zile şi au inclus în total 20 actori şi cascadori şi 15 cai.

Scena filmată are loc în anul 1462, în ultimul an de domnie al lui Vlad Ţepeş. După ce este trădat, decide să se retragă în Transilvania, însoţit de câţiva cavaleri dragoni care i-au rămas fideli. Pe drum, în munţii Făgăraş este surprins într-o ambuscadă de cavalerii fratelui său, Radu cel Frumos. În film, rolul lui Vlad Ţepeş este interpretat de actorul Daniel Nuţă, iar cel al lui Radu cel Frumos de actorul Eduard Trică.

„A fost o secvenţă grea, care a necesitat multe resurse, dar care a fost filmată cu mare bucurie şi implicare din partea echipei. Locul în care am filmat este absolut superb şi mă bucur foarte mult că prin Egregora românii şi străinii vor avea ocazia să vadă România în toată splendoarea ei”, a declarat regizorul Andrei Chiriac.

Filmările au început în 2018, iar în final "Egregora" va avea 36 de episoade, împărţite în trei serii a câte 12 episoade.

Au fost turnate deja secvenţe în locuri precum Munţii Piatra Craiului, Cazanele Dunării, Sfinxul, Peştera Ialomicioara, Valea Obârşiei, Lacul Bâlea. Regizorul Andrei Chiriac spune că va include în film foarte multe locuri cu rezonanţă din România, care oferă peisaje spectaculoase, precum Sarmizegetusa, Râşnov, Sighişoara, Mănăstirile din Moldova, Castelul Corvinilor, Braşov, Bucureşti etc., astfel încât filmul să fie în acelaşi timp o veritabilă promovare a frumuseţilor României. Filmul are nevoie de un buget de 10 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.