Anthony McCarten, scenaristul filmului „Bohemian Rhapsody” (2018), susţine că lungmetrajul despre trupa Queen, care a generat încasări de peste 900 de milioane de dolari la nivel mondial, este listat în situaţia contabilă a 20th Century Fox Films că a pierdut 51 de milioane de dolari şi a dat în judecată producătorii pentru încălcarea contractului cerând o verificare contabilă supervizată de tribunal, precum şi plata unor daune, scrie The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit plângerii depuse la Curtea Superioară din Los Angeles, McCarten („Darkest Hour”, „Theory of Everything”) a încheiat un acord privind drepturile cu membrii supravieţuitori ai trupei Queen şi a scris scenariul după mai multe sesiuni de interviuri.

Cu toate acestea, dezvoltarea proiectului filmului a fost anevoiasă şi a durat ani, se mai arată în plângerea gestionată de avocatul Dale Kinsella şi echipa lui.

Lungmetrajul a fost realizat şi produs, între alţii, de GK Films a lui Graham King. El a fost nominalizat la cinci categorii ale premiilor Oscar, impunându-se la patru, şi pare să fi fost unul dintre cele mai de succes ale 21st Century. Totuşi, potrivit plângerii, părţile nu au detaliat vreodată profitul net. Astfel, partea de 5% a lui McCarten are o valoare discutabilă.

Deseori la Hollywood există dispute privind contabilitatea, având în vedere taxele plătite şi cheltuielile deduse. Plângerea lui McCarten subliniază că, în ciuda obligaţiei contractuale potrivit căreia GK Films negociază „definiţia standard” de „bună credinţă”, acest lucru nu s-a întâmplat. În schimb, a fost folosită norma Fox pentru calcularea profitului.

Prin această acţiune, „McCarten caută să determine GK Films să îşi ţină promisiunea din Acordul Scenaristului”, se arată în reclamaţie.

În ciuda faptului că Fox a distribuit filmul şi emite declaraţiile contabile, divizia Disney nu este pârât în acest caz. McCarten a spus că reprezentanţii lui au negociat direct cu avocaţii GK Films, nu cu Fox.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.