Cea de-a XIX-a ediţie a prestigiosului Bucharest International Film Festival (BIFF) va avea loc în perioada 15-22 septembrie şi va aduce în prim-plan universul fascinant al cinematografiei internaţionale, filme remarcabile, în premieră naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Bucureşti aduce în 2023 opt filme ale unor cineaşti care au reuşit să cucerească critica şi uneori şi juriile de la Berlinale, Cannes, Rotterdam, Sundance sau Locarno. Filme de debut riscante, proaspete şi pline de viaţă, care ajung pentru prima dată în România şi care vor avea o şansă la premiu, în cadrul celui mai important festival de lungmetraje din capitala ţării, pentru a fi descoperite de publicul cinefil. Sunt filme care preiau ştafeta de la cele premiate anul trecut: „Aftersun”, „Hit the Road”, şi bineînţeles, „Falcon Lake”, care a fost distribuit în ţară în urma câştigării Premiului pentru cel mai bun film la BIFF”, a declarat Jose Cabrera, curatorul competiţiei BIFF 2023.

În cadrul Bucharest International Film Festival 2023, cinefilii vor avea ocazia unică de a explora o selecţie remarcabilă de lungmetraje, înscrise în cursa pentru trofeul BIFF 2023.

Fiecare film aduce cu sine poveşti captivante, regizori talentaţi şi interpretări de excepţie, oferind publicului o incursiune în lumea cinematografiei contemporane iar juriul internaţional, format din personalităţi de marcă din industria cinematografică va avea misiunea de a desemna câştigătorii.

Cele şapte filme din competiţia BIFF-2023:

„Totem”, regizat de Lila Avilés (Premiul juriului ecumenic - Berlinale 2023).

„The Sweet East”, în regia lui Sean Price Williams (nominalizat la Cannes Film Festival 2023 - Quinzaine des cinéastes).

„Disco Boy”, semnat de Giacomo Abbruzzese (Ursul de Argint Berlinale 2023 – Contribuţie Artistică Remarcabilă Hélène Louvart).

„Past Lives” este un film scris şi regizat  de Celine Song care a avut premiera mondială anul acesta la  Festivalul de Film de la Sundance şi în Germania, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

„Inside the Yellow Cocoon Shell”, regizat de Pham Thien An (trofeul Camera d’Or la cea de-a 76 ediţie a Festivalului de Film de la Cannes).

„Day of the Tiger” („Tigru”), regizat de Andrei Tănase (care a avut premiera mondială anul acesta la Festivalul de Film de la Rotterdam, nominalizat la Marele Premiu al Juriului în cadrul Festival premiers plans D'Angers 2023).

„Ein schöner Ort” („A Good Place”), în regia Katharinei Huber (nominalizat la categoria Cineasti del presente din cadrul Festivalului de film de la Locarno 2023).

Filmele vor fi proiectate la: Sala Mare-ARCUB, Cinema Muzeul Ţăranului, CREART - Grădina cu filme şi Cinema Union.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.