Săptămâna Modei de la Milano începe miercuri şi anunţă show-uri ale unor creatori aflaţi la debut, dar şi ale titanilor luxului precum Moschino, Armani şi Gucci, în total 159 de colecţii în 63 de prezentări oficiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gucci, Fendi, Prada, Moschino de Jeremy Scott, Giorgio Armani, Roberto Cavalli, Versace, Missoni, Jil Sander sau Marni îşi dau întâlnire în unul dintre oraşele-simbol ale modei pentru prezentarea noilor lor colecţii de pret-a-porter primăvară-vară 2018, anticipând tendinţele. 

În program: un calendar de prezentări de modă încărcat şi evenimente inedite. Săptămâna Modei de la Milano a fost numită "Milano XL". 

Anul acesta, două mari case de modă italiene au ales să-şi prezinte mai întâi colecţiile primăvară-vară 2018 la Londra în loc de Milano: Emporio Armani şi Versus Versace. Armani a spus că Londra reprezintă un oraş "dinamic, cosmopolit şi ennergic" şi a profitat de asta pentru a-şi redeschide unul dintre magazinele sale în cartierul Mayfair. 

Pentru Versus Versace a fost ocazia de a prezenta un show într-un decor tipic  de club londonez, dar şi de a inaugura bursa "Gianni Versace", care va fi dedicată studenţilor de la Central Saint Martins. 

În afară de prezenţa caselor emblematice în capitala londoneză - precum Gucci, Fendi sau Moschino -, această săptămână de prezentări milaneze marchează şi sosirea noilor directori artistici la marile case: Paul Surridge la Roberto Cavalli, pe 22 septembrie, şi cuplul Lucie şi Luke Meier la Jil Sander, pe 23 septembrie. 

Creatoarea Sabrina Mandelli va prezenta pentru prima dată la această ediţie, încheind "Milano XL". Show-ul ei va avea loc într-un decor inedit în care manechinele vor traversa centrul oraşului din Piaţa Domului până la Galeria Vittorio Emanuele. 

În total, această Săptămână de modă (20-26 septembrie) numără 159 de colecţii în 63 de prezentări oficiale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.