Designerul american Tommy Hilfiger îşi va prezenta, marţi, noua colecţie inspirată de scena rock britanică, pentru prima dată în afara Statelor Unite, la Săptămâna Modei de la Londra, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţat ca un eveniment în cadrul Săptămânii Modei de la Londra, prezentarea colecţiei primăvară-vară 2018 a maestrului hainelor şic sport va încheia defilările cu un foc de artificii, după cinci zile. 

Creatorul american în vârstă de 66 de ani, care se află în fruntea unui imperiu cu o cifră de afaceri de 6,6 miliarde de dolari în 2016, îşi va prezenta hainele la "Roundhouse", o celebră sală pentru spectacole culturale, în care au cântat Jimi Hendrix, Pink Floyd sau David Bowie.

"Am început să vin la Londra când eram tânăr (...), pentru că eram obsedat de modă, pentru că îmi doream să văd ce se întâmplă la Londra", a explicat Hilfiger pentru AFP înaintea show-ului său. 

Londra pentru Tommy Hilfiger înseamnă "formaţiile rock: The Beatles, Led Zeppelin, The Who, Eric Clapton, Small Faces", acei muzicieni cu un stil aparte, "atât de diferit", a povestit el. 

Acest "spirit rebel" şi această "strălucire dominată de rock'n'roll" vor fi celebrate de designer marţi seară, printr-o prezentare concepută împreună cu manechinul-vedetă Gigi Hadid. 

"Gigi este foarte implicată în concepţia colecţiei", a subliniat Tommy Hilfiger. "Multe idei au fost inspirate de stilul ei". 

Prezentarea este a treia a conceptului "TommyNow".  

În timpul defilării, invitaţii vor avea posibilitatea de a face fotografii. "Tinerii, când văd ceva pe podiumuri, sau ceva cu aer cool, vor să le poarte a doua zi. Nu să aştepte şase luni", a subliniat stilistul, convins că sectorul trebuie să sesizeze oportunităţile pe care le oferă noile tehnologii şi reţelele sociale.  

În afară de Hilfiger, Săptămâna Modei londoneze a beneficiat anul acesta de o altă vizită: casa Giorgio Armani, cu o colecţie prezentată duminică, după 11 ani de absenţă la Londra. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.