Regizoarea spaniolă Isabel Coixet, cunoscută pentru filme ca „My Life Without Me” şi „The Bookshop”, laureată, între altele, cu Goya şi nominalizată la premiile Academiei europene de film, a primit Premio Nacional de Cinematografía din partea Ministerului Culturii în cadrul Festivalului de Film de la San Sebastián.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coixet, în vârstă de 60 de ani, a ajuns la eveniment direct din camera de post-producţie, unde a încheiat cel de-al 13-lea film al său, „It Snows in Benidorm”, cu Timothy Spall în rol principal. 

Ea a dezvăluit că a fost şocată când a aflat că va primi premiul. „M-am gândit că în zece ani poate îmi vor da premiul”.

Cel mai recent film al ei, realizat pentru Netflix, este „Elisa & Marcela”, filmat alb-negru, care spune povestea a două femei din Galicia care au păcălit un preot să le căsătorească în 1901. Filmul a fost lansat anul trecut.

Premio Nacional de Cinematografía, în valoare de 30.000 de euro, recompensează contribuţia excepţională în cinematografia spaniolă.

La acceptarea distincţiei, Coixet a vorbit despre ce şi-ar dori să fi ştiut când a început cariera, în anii 1980.

„Premiul este un memento al faptului că am o carieră de 30 de ani şi, uneori, este bine să privesc înapoi şi să mă gândesc la parcursul meu şi la experienţele diverse avute”, a declarat ea pentru Variety. „În familia mea, nimeni nu avea legătură cu filmul, aşa că totul a fost realizat cu mare efort”.

Ea a remarcat: „Văd oameni care sunt mai concentraţi să aibă numele pe un scaun decât pe muncă”.

Iar sfatul pentru tinerii cineaşti este: „Încercaţi să înţelegeţi ce doriţi cu adevărat şi să vă educaţi ochiul. Nu vă aşteptaţi ca oamenii să vă iubească sau să faceţi mai mult sex!”.

Ceremonia de la San Sebastián a avut loc cu toate măsurile de siguranţă implementate pentru minimalizarea răspândirii noului coronavirus. 

Regizoarea este de părere că pandemia reprezintă timp pentru industria spaniolă de film să găsească noi modalităţi de a face şi de a proiecta film. 

„Virusul va fi aici mult timp şi nu putem să păstrăm planurile până ce lucrurile vor fi diferite. Trebuie să găsim un alt mod de a face, privi şi împărtăşi filmele. Trebuie să ne adaptăm şi sunt dornică să fac asta”, a mai spus Coixet.

Festivalul de Film de la San Sebastián a început pe 18 septembrie şi se va încheia pe 26 septembrie, cu gala de premiere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.