Actorul Samuel L. Jackson i-a răspuns regizorului Martin Scorsese care este de părere că filmele Marvel nu sunt cinema adevărat, precizând că aceste comentarii nu vor împiedica pe cineva să mai facă cinema.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este ca şi cum ai spune că Bugs Bunny nu este amuzant. Filmele sunt filme. Nimănui nu-i place ce face el", a declarat Jackson pentru Variety la deschiderea noului studio din Atlanta a lui Tyler Perry. "Toată lumea are o opinie, aşa că este ok. Nu va opri asta pe cineva din a face filme", a adăugat actorul care îl interpretează pe Nick Fury în "Captain Marvel". 

Comentariile lui Jackson au venit în urma afirmaţiilor făcute de Scorsese pentru revista Empire, unde regizorul filmului "The Irishman" a asociat supereroii cu parcurile de distracţii. 

"Nu mă uit la ele. Să ştiţi că am încercat. Dar nu este cinema", a spus regizorul în vârstă de 76 de ani. "Sincer, la ceea ce mă duc cu gândul, cu actori care fac tot ce pot în circumstanţele date, la parcuri tematice. "Nu este vorba de cinema făcut de oameni care caută să transmită emoţii şi experienţe psihologice unei alte fiinţe".

Aceste comentarii ale autorului filmelor legendare "Taxi Driver", "Raging Bull", "Goodfellas" sau "Casino" au zguduit Hollywoodul, unde regizorul este adulat de mulţi profesionişti din cinematografie.

"Martin Scorsese este unul dintre cei cinci cineaşti ai mei preferaţi", a scris vineri pe Twitter James Gunn, care a regizat pentru Marvel "Gardienii Galaxiei". "Am fost scandalizat când oamenii au manifestat contra filmului "Ultima ispită a lui Isus" fără să fi văzut filmul. Astăzi sunt trist pentru faptul că el judecă filmele mele în aceeaşi manieră", a deplâns James Gunn.

"Cei care cred că Marvel caută doar să facă parcuri tematice sunt nedrepţi şi cinici", a reacţionat la rândul său Christopher Robert Cargill, co-scenarist la "Docteur Strange" şi care lucrează la continuarea acestui film. "Cred că una dintre marile erori ale gândirii actuale este că cinemaul trebuie să fie greu de înţeles", a adăugat el pe Twitter. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.