Samuel L. Jackson, Elaine May şi Liv Ullmann vor primi anul acesta trofee Oscar onorifice pentru întreaga activitate, a anunţat Academia americană de film, în timp ce Danny Glover va primi Jean Hersholt Humanitarian Award.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele patru statuete Oscar vor fi acordate la ceremonia premiilor Guvernatorilor, pe 15 ianuarie 2022.

„Suntem încântaţi să oferim premiile Guvernatorilor anul acesta unor laureaţi care au avut un impact profund asupra filmului şi societăţii”, a transmis preşedintele David Rubin într-un comunicat. „Sam Jackson este o emblemă culturală, a cărui muncă dinamică a rezonat în diverse genuri şi generaţii şi cu publicul din întreaga lume, în timp ce abordarea curajoasă, fără compromisuri a lui Elaine May ca scriitoare, regizoare şi actriţă reverberează la fel de tare ca întotdeauna cu cinefilii. Curajul şi transparenţa emoţională ale lui Liv Ullmann au dăruit spectatorilor portretizări tulburătoare, iar activismul de decenii al lui Danny Glover pentru dreptate şi drepturile omului reflectă dăruirea lui în a recunoaşte umanitatea împărtăşită de noi pe ecran şi în afara lui”.

Jackson, care a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul secundar din „Pulp Fiction”, a jucat în peste 100 de filme, de la producţii independente la blockbuster-uri. Face parte din Marvel Cinematic Universe, trilogia prequel „Star Wars” şi a jucat în filme ca „Shaft”, „The Hateful Eight”, „Chi-Raq”, „Django Unchained”, „Black Snake Moan”, „Unbreakable”, „Jackie Brown”, „Eve’s Bayou”, „The Long Kiss Goodnight”, „A Time to Kill”, „The Great White Hype”, „Die Hard with a Vengeance”, „True Romance”, „Jurassic Park”, „“Jungle Fever”, “Mo’ Better Blues” şi „Do the Right Thing”.

Elaine May este cunoscută pentru „A New Leaf”, în care a şi jucat, „Mikey and Nicky”, „Ishtar” şi „The Heartbreak Kid”. A semnat scenarii ca „The Birdcage” şi a fost nominalizată la Oscar pentru adaptările „Heaven Can Wait” şi „Primary Colors”. La începutul anilor 1960, May a avut mare succes împreună cu Mike Nichols, pe care l-a cunoscut la un atelier de improvizaţie şi cu care a lucrat în teatru şi televiziune.

Liv Ullmann şi-a început cariera ca actriţă de teatru în Norvegia. A captat atenţia internaţională odată cu rolul din „Persona”, regizat de Ingmar Bergman. Colaborarea lor a inclus „The Passion of Anna”, „Cries and Whispers” şi „Autumn Sonata”. Ullmann a primit nominalizări la Oscar pentru rolurile din „The Emigrants” şi „Face to Face”. A debutat regizoral în 1992, cu „Sofie”, iar ulterior a regizat „Faithless”, după un scenariu scris de Bergman. Ullmann a continuat să lucreze în teatru.

Danny Glover este recunoscut pentru activismul său pentru justiţie economică şi acces la asistenţă medicală şi educaţie în SUA şi Africa. Actorul, în prezent ambasador UNICEF al bunăvoinţei, este cunoscut pentru rolurile din franciza „Lethal Weapon”. El a mai jucat în „To Sleep with Anger”, „The Royal Tenenbaums”, „Dreamgirls”, „Beyond the Lights” şi „Sorry to Bother You”.

Oscarul onorific este acordat pentru a recompensa activitatea extraordinară, contribuţiile excepţionale în film sau pentru servicii remarcabile aduse Academiei.

Jean Hersholt Humanitarian Award este acordat unei persoane din domeniu ale cărei eforturi în scop umanitar au adus beneficii industriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.